Groen!

Groen! steunt Stop&Go-platform van milieubewegingen

door Wouter Van Besien (Groen!), Kristof Calvo (federaal parlementslid) op 27 april 2011 in "Klimaat en energie", "Milieu en natuur"

âEr zijn voldoende alternatieven energiebronnen om de drie oudste kerncentrales in 2015 te sluiten, zoals staat in de wet op de kernuitstap,â stelt Groen! kamerlid Kristof Calvo: âAls de regering niet zien wil, dan is het aan de bevolking om hen te doen inzien: Stop kernenergie en ga hernieuwbaar! Dat is de toekomst die we willen voor ons land.â Groen! steekt zelf ook de handen uit de mouwen. De partij zal 40 000 Stop&Go- affiches verspreiden en organiseert 30 energieavonden.

Dinsdag 26 april 2011 lanceerden de Belgische milieubewegingen BBL, Greenpeace, WWF en IEW het platform Stop&GO waarmee ze willen oproepen om de productie van kernenergie in ons land geleidelijk af te bouwen en volop te gaan voor hernieuwbare energie. Zij vragen de bevolking, de middenveldorganisaties en de politieke partijen om het platform mee te steunen. Groen! gaat in op de vraag van de milieubewegingen.

"Uiteraard steunen wij dit platform," aldus Groen! voorzitter Wouter Van Besien: "De bevolking stelt zich terecht grote vragen bij kernenergie. Terwijl andere landen volop gaan voor meer hernieuwbare energie en nieuwe technieken om energie te besparen, blijft onze regering kiezen voor kernenergie, een oplossing uit het verleden. Zolang de kerncentrales op het net zitten, blokkeren ze de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Zowel letterlijk en fysiek (geen plaats op het net) als economisch: nieuwe spelers krijgen geen kans." Groen! voorzitter Wouter Van Besien liet eerder al optekenen dat er voor Groen! twee prioriteiten zijn voor de volgende regering: de wet op de kernuitstap en de bestrijding van de armoede en ongelijkheid in ons land.

Groen! wil het platform actief mee helpen uitbouwen en zal 40 000 Stop&Go-affiches verspreiden. De mandatarissen, leden en sympathisanten worden aangespoord om de petitie op www.stop-kernenergie.be te onderschrijven en mee te helpen promoten. De partij organiseert 30 energieavonden, verspreid over Vlaanderen, onder leiding van haar parlementsleden waar Powerdare wordt aangeboden, een instrument om mensen bij te staan in het overschakelen naar een groenestroomleverancier. Dit bovenop het harde parlementaire werk gefocust op meer transparantie over kernenergie en de uitbouw van hernieuwbare energie in Vlaanderen en België.

IFRAME:
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fgroen.be%2Fa ctualiteit%2FPersbericht-groen-steunt-stopampgo-platform-van-milieubewe gingen_2113.aspx&send=true&layout=standard&width=450&show_faces=true&ac tion=recommend&colorscheme=light&font&height=80

Contact: Kristof Calvo -