Gemeente Valkenburg aan de Geul

Nieuwe leden WMO-raad

In november 2010 heeft de WMO-raad drie nieuwe leden verwelkomd. Wij stellen ze graag aan u voor:

Â

2011-03-1-8A004321

Angela van Ekerschot is 50 jaar, woont in Berg en Terblijt en is gediplomeerd activiteitenbegeleidster. Angela heeft ongeveer 25 jaar werkervaring waarvan 23 jaar in de ouderenzorg (verzorgingshuis, dagbehandeling voor ouderen, verpleeghuis voor dementerenden). Ze heeft interne cursussen en opleidingen gevolgd en is actief betrokken geweest bij ontwikkelingen in de ouderenzorg.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging heeft ze bewust gekozen voor de WMO-raad om op die manier haar ervaring in te zetten voor het belang van de inwoners van Valkenburg aan de Geul. In de WMO-raad gaat Angela zich onder andere bezig houden met de belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke en psychische beperking.

Â

w-vissers

Â

Willem Visser is 63 jaar, heeft twee dochters en een zoon in de leeftijd van 21 tot 25 jaar en woont sinds 2008 in IJzeren. Willem is afgestudeerd in arbeid- en organisatiesociologie. Dertig jaar lang heeft hij op de Haagse Hogeschool, studierichting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, les gegeven en studenten begeleid met hun afstudeeronderzoek.
Door lessen, projecten, onderzoek en talrijke stagebezoeken aan welzijnsinstellingen is Willem goed op de hoogte van ontwikkelingen op de terreinen van de WMO. Verder heeft hij twee boeken op zijn naam staan; âleren organiserenâ en âverzorgingssociologieâ. Zijn bijdrage aan de WMO-raad bestaat uit het aangeven van nieuwe invalshoeken, studie van onderzoek, volgen van landelijke ontwikkelingen, interpreteren van tevredenheidsonderzoeken en statistische gegevens. Dit zal hij vervolgens zo veel mogelijk vertalen naar de plaatselijke situatie.

Â

Foto-Jan-Martens

Â

Jan Martens is 63 jaar, gehuwd, opa van drie kleinkinderen en woont in Vilt. Jan heeft bijna 40 jaar gewerkt binnen de gehandicaptenzorg in verpleeghuizen en woonzorgcentra. Na zijn pensioen is hij beroepsmatig werkzaam als trainer/coach, adviseur en presentator/voorzitter van bijeenkomsten en symposia.
Zijn maatschappelijke betrokkenheid bij leefbaarheid en vitaliteit in de kernen:

* Meer dan 40 jaar lid van de toneelvereniging en harmonie
* Bestuurslid/voorzitter geweest zowel bij harmonie als sportvereniging en een aantal jaren de functie van secretaris vervuld bij de toneelclub

* 52 jaar lid van de sportvereniging

* 15 jaar voorzitter stichting Gemeenschapshuis Vilt
* 11 jaar actief als presentator/interviewer binnen TV Valkenburg.

Zijn adagium luidt: âJe krijgt de gemeenschap die je verdient, je moet er wel iets voor doenâ.
Vanuit die drive is hij lid geworden van de WMO-raad in de overtuiging dat leefbaarheid en vitaliteit door saamhorigheid en zelfsturing het woon- en leefgenot van mensen kan bevorderen. âWe moeten weer leren om elkaar te helpenâ. Daar wil Jan graag als lid van de WMO-raad zijn steentje aan bijdragen.

Â