Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


#De Reiziger 2011.3 is verschenen


DR_mei De mei-editie van De Reiziger is verschenen. Met hierin aandacht voor de volgende zaken:

Onder voorzitters
Al veertig jaar houdt Rover zich bezig met het openbaar vervoer. Wat heeft dat opgeleverd en waar moet het naartoe? We vroegen het viervoormalig voorzitters en de huidige, tijdens een levendig rondetafelgesprek.
Lees hier het complete artikel.

Meer vervoer voor minder geld
Nieuwkomer EBS wordt de komende jaren de vervoerderin Waterland. Nico van Paridon, hoofd van de afdeling Openbaar Vervoer bij de Stadsregio Amsterdam, legt uit hoe hij de kwaliteit in de gaten houdt - en meer.

Rocov: waakhond bij aanbestedingen
De achttien consumentenplatforms of Rocov's mogen adviseren rond de aanbesteding van het OV. Dan gaat het over het programma van eisen, maar andere fasen in het proces zijn ook van belang. Hoe pak je dat aan?

De EU als bondgenoot van de reiziger
Elk jaar komen de Europesereizigersorganisaties samen om ervaringen uit te wisselen; dit jaar in Barcelona. De Reiziger probeerde het plaatselijke OV uit en sprak onze voorzitter over internationale reizigerszaken.

Verder

Rover in actie, met column van Dorathe Hoentjen (OV loket) Het verdriet van een eenzaam treinstation (De Eschmarke) Nieuws en service
Op verkenning: de vier caissons van Ouwerkerk
Brievenbus
OV over water: ze gaan weer varen
Uit het archief: De geplaagde spoorlijn Arnhem-Winterswijk Sterren en Strippen
Lijn 40: Zwolle-Staphorst-Meppel-Steenwijk

Foto voorpagina: Pater Frans van der Poel (1916-1995), bij de bushalte in Gemert waar hij in 1971 het plan opvatte om een reizigersvereniging te beginnen. Op 28 april is het precies 40 jaar geleden dat Rover werd opgericht. Foto: Pim Kuipers.