Twee miljoen voor uitbreiding Mauritshuis

Persbericht van Gemeente Den Haag

Haags project profiteert van Europese subsidie

Het project 'Mauritshuis bouwt aan de toekomst' krijgt een Europese subsidie van 2 miljoen euro uit het programma Kansen voor West. Dat heeft het Haagse college van B&W deze week besloten. De verbouwing van het Mauritshuis start in 2012.
De totale kosten bedragen 22 miljoen.

De uitbreiding van het museum bestaat uit het aanleggen van een ondergrondse foyer die het huidige gebouw verbindt met het pand aan de overkant, Plein 26. In de nieuwe situatie komt de entree op het voorplein. Dit geeft het Mauritshuis een open uitstraling die past bij zijn internationale allure. Het museum krijgt de subsidie wegens zijn betekenis voor de economie en culturele aantrekkingskracht voor de Haagse regio.
De uitbreiding van het Mauritshuis is nodig om te voldoen aan de wensen en eisen van de bezoeker van de 21e eeuw. Er komt meer ruimte beschikbaar en dat biedt meer mogelijkheden. Zowel voor kunst en exposities, als voor educatie en evenementen. Het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw wordt toegankelijker voor iedereen.
In het subsidieprogramma Kansen voor West (sinds 2009) hebben de vier grote steden en de randstadprovincies hun krachten gebundeld. De Randstad moet uitgroeien tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio's in Europa. De subsidie van Kansen voor West komt uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO). Een EFRO- subsidie wordt verleend op basis van cofinanciering. Dit betekent dat Europa maximaal veertig procent bijdraagt aan de investering. De rest komt van andere overheden en/of de markt.
Meer informatie op www.kansenvoorwest.nl




Razende Robot Reporter