Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Veel activiteiten voor basisschoolleerlingen in de meivakantie in Workum

Sportyf, Wille en Fit

In de meivakantie kunnen basisschoolleerlingen in Workum meedoen aan een groot aantal activiteiten. Verschillende initiatiefnemers hebben hun krachten gebundeld en gezamenlijk een kalender opgesteld. Deze kalender wordt in de week voor de meivakantie op de scholen in Workum uitgedeeld. De activiteiten zijn niet alleen voor kinderen in Workum. Iedereen in de wijde omtrek is welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

De vakantie activiteiten worden mede georganiseerd door de Gemeente Súdwest Fryslân in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. (NASB). Doelen van het NASB zijn om de inwoners van de gemeente te stimuleren om meer te gaan bewegen, overgewicht verminderen en een gezonde leefstijl te bevorderen.

Activiteiten in en rond Sportcentrum de Rolpeal Iedere keer wanneer je in de meivakantie kan vrijzwemmen, zijn er extra activiteiten: Een dierenspeurtocht, discozwemmen, een water¬hindernisbaan en Fit n Fun!

Naast de extra activiteiten in het zwembad is er op maandag 2 mei om 13.00 uur een buitensportinstuif op het terrein van voetbal- en tennisvereniging bij de sporthal de Rolpeal. Kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met de voetbal- en tennisvereniging. Ouders zijn tijdens deze instuif van harte welkom om samen met hun kind te gaan bewegen. Of gewoon kijken mag ook. Op maandag 2 mei kunnen kinderen na de buitensportinstuif zwemmen. De kosten zijn dan 4 euro. Alleen zwemmen is 2,70 euro of alleen naar de sportinstuif 3 euro, kan ook op deze dag. Tot ziens bij de Sportcentrum de Rolpeal!

OEPS-activiteiten - De Klameare
OEPS organiseert iedere schoolvakantie voor de jeugd een superleuke doe-, ontwerp-, beweeg-, kook-, luister- en maakmiddag. OEPS staat voor Opvoeding Educatie Plezier en Samen. Op dinsdag 3 mei is het thema Planten en Bloemen, de kosten zijn 5 euro. Voor vrijdag 6 mei staat er een Bingomiddag voor 3 euro op het programma. Deze is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De middagen zijn van 13.30 tot 15.30 uur. Tot ziens in de Klameare!

Het Filmtheater Workum draait iedere eerste en derde woensdag van de maand 's middags om 16.00 uur een jeugdfilm en 's avonds om 20.00 uur een film voor volwassenen in het gebouw Emmabuert 16. Let op: In de meivakantie is de filmmiddag op dinsdag 3 mei. Een kaartje voor de jeugdfilm kost 3 euro en een 10-rittenkaart kost 25 euro. Een kaartje voor de avondfilm kost 6 euro en een 10-rittenkaart bedraagt 50 euro. De zaal opent een half uur voor aanvang van de films. Voor meer informatie over het Filmtheater Workum, voor het filmprogramma en voor het reserveren van zitplaatsen, ga naar www.filmtheaterworkum.nl. Tot ziens in het filmtheater!