Ministerie van Defensie

Commandant Contingentscommando bezoekt Kunduz

27 april 2011, 12.35 uur

De commandant van het Contingentscommando (ContCo), kolonel Rob van Oirschot, heeft van afgelopen maandag tot vandaag een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen Kunduz. Hij bekeek de voorbereidende werkzaamheden voor de komst van Politie Trainingsgroep (PTG-1).

Van Oirschot is de rechterhand van de Commandant der Strijdkrachten (CDS), generaal Peter van Uhm, in het uitzendgebied. Hij vormt de ogen en oren van de CDS en bewaakt namens hem het mandaat van de Nederlandse troepen in Afghanistan.

"We liggen goed op schema met de voorbereidingen", aldus Van Oirschot. Nederlandse en Duitse militairen werken nauw samen, constateerde hij tijdens zijn bezoek. Ook de onderlinge sfeer bleek goed te zijn. Over de samenwerking met Duitsers is de commandant ContCo dan ook zeer te spreken.

Nieuwe standplaats

De Commandant van het ContCo, kolonel Van Oirschot, maakte een rondgang over het Nederlandse kamp in Kunduz en kreeg uitleg door soldaat 1 Madinah (foto: ministerie van Defensie).

Met het aflopen van de Redeployment Taskforce (RDTF) en het begin van de nieuwe missie in het noorden, verruilt het ContCo midden juli haar huidige standplaats op Kandahar Air Field (KAF) samen met de Air Task Force (ATF) voor Mazar-e-Sharif (MeS). Hoewel de focus van de missie verschuift naar het noorden, zijn er, in de toekomst Nederlanders werkzaam in MeS, Kunduz, Kabul en op KAF.