Gemeente Bunnik


Wethouder Eijbersen plant 'prinsenboom'

Vrijdag 22 april is voor het gemeentehuis van Bunnik in Odijk een `prinsenboom' geplant. Dat is de naam die wethouder Jorrit Eijbersen meegaf aan de boom die door carnavalsvereniging De Rijnpinters aan Odijk is geschonken.

Rijnpinters maken afspraak met wethouder waar

Eerste prinsenboom geplant

Vrijdag 22 april is voor het gemeentehuis van Bunnik in Odijk een 'prinsenboom' geplant. Dat is de naam die wethouder Jorrit Eijbersen meegaf aan de boom die door carnavalsvereniging De Rijnpinters aan Odijk is geschonken. Een vrolijk moment, de aanleiding was een 'goed' gesprek tussen de vereniging en de wethouder.

Na de carnavalsoptocht begin maart, is de gemeente er op gewezen dat er door een deelnemer takken, die de doorgang van een van de praalwagens belette, werden afgezaagd. Ook voorzitter De Wit van Rijnpinters vond dat jammer: "We maken met alle partijen voorafgaand aan de optocht goede afspraken. Jaar en dag trekt de optocht heel veel mensen en dat vergt veel van de organisatie. Vanaf nu lopen we met de gemeente de route na, bespreken knelpunten, dus ook over het groen. Met de deelnemers maakten we al afspraken over geluid, niet strooien, gedrag op de praalwagens en dergelijke. Zagen hoort daar niet bij kan ik u verzekeren. Dat is in de vergunningen en in de reglementen allemaal vastgelegd. Toen we dit hoorden waren we, net zoals de wethouder, ook niet gelukkig. Gedane zaken nemen geen keer, je kunt de takken er moeilijk weer aanplakken. Als vereniging, want we voelen ons hiervoor natuurlijk wel verantwoordelijk, vonden we het ook te gemakkelijk om ons daarachter te verschuilen. We hebben nog betere afspraken gemaakt met de gemeente in het voortraject. Maar we begrepen het appèl van wethouder Eijbertsen ook. Daarom hebben wij voorgesteld om in Odijk een nieuwe boom te planten om aan te geven dat wij onze verantwoordelijkheid nemen. Die geste is met enthousiasme geaccepteerd."

In overleg met de gemeente is de plek uitgezocht en de boomsoort. Vanaf 22 april staat er bij het gemeentehuis een Ginkgo Biloba en wethouder Eijbersen nam deze met plezier in ontvangst. Bij de overhandiging sprak hij zijn waardering uit voor deze actie: "Dat past bij jullie, zoals ik de Rijnpinters heb leren kennen: jullie nemen als vereniging jullie verantwoordelijkheid. Ik heb mijn idee over carnaval door jullie inzet, en die van jullie buurverenigingen in Bunnik en Werkhoven, bijgesteld: jullie enthousiasme is aanstekelijk en goed voor het een warme en levende woonomgeving. Volgens mij ben ik de eerste wethouder in Nederland die een prinsenboom plant."

Tekst en foto: CV De Rijnpinters

2011-04Prinsenboom 047 door Rijnpinters