Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 27 april

Alkmaar, 27-04-2011 o 13.30 uur

Huiselijk geweld

Alkmaar, dinsdag 26 april

Een 47-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagavond rond 18.45 uur aangehouden in zijn woning. De man had tijdens het eten ruzie gekregen met zijn vrouw. Hij gooide een mes naar haar. Dit kwam in haar arm terecht. Zij liep hierdoor een wond op. De vrouw moest naar het ziekenhuis ter behandeling van de wond. De politie hield de man in de woning aan. Hij is in verzekering gesteld. Hij kreeg eerder al een huisverbod.

Vernieling

Den Helder, dinsdag 26 april

Dinsdag werd rond 18.00 uur een 37-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man had een ruitje ingetikt van een brandalarm van een winkel aan de Meeuwenstraat. Daardoor ging het brandalarm af. De man werd aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau.

Heling scooter

Hoorn, dinsdag 26 april

Op dinsdagmiddag rond 16.30 uur werd een 33-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Draafsingel. De politie hield de 33-jarige man en een 29 jarige man staande omdat zij op een scooter reden zonder kentekenplaat. De scooter bleek in 2009 gestolen te zijn. De 33-jarige man werd aangehouden op verdenking van heling.

Fietsendief aangehouden

Den Helder, woensdag 27 april

Woensdagochtend rond 00.30 uur werd een 39-jarige man aangehouden op de Brakkeveldweg. Een conducteur had gezien dat de man bij het NS-station aan de Middenweg een fiets stal. De verdachte liep in de richting van de Brakkeveldweg. De politie kon de man daar aanhouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Stelen elektrische fiets

Den Helder, dinsdag 26 april

Op dinsdagavond rond 22.00 uur werden op de Californiestraat drie mannen uit Den Helder aangehouden. Een getuige zag de drie mannen van 26, 43 en 45 jaar oud lopen met een elektrische fiets en meldde dit aan de politie. De fiets bleek eerder die avond gestolen uit een huis aan de Olivier van Noortstraat. De politie hield de mannen aan op verdenking van fietsdiefstal en bracht de mannen over naar het politiebureau.

Autodiefstal

Alkmaar, dinsdag 26 april

Op dinsdagmiddag rond 17.30 werd op de Herenweg een 22-jarige man uit Oudkarspel aangehouden voor diefstal van een auto. De eigenaar van het voertuig zag zijn gestolen auto rijden. De man reed zelf achter het voertuig aan en belde de politie. De politie kon de 22-jarige verdachte aanhouden op de Herenweg in Alkmaar en hield hem aan voor diefstal van de auto.

Fietser gewond: getuigen gevraagd

Oudorp, woensdag 27 april

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.00 uur kwam er een melding binnen dat een man gewond met zijn fiets op de grond lag op de Herenweg ter hoogte van de Halve Maansbrug. De 62-jarige man uit Alkmaar werd met ernstige verwondingen aan zijn hoofd en ribben overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk hoe de man gewond is geraakt.

Heeft u op of in de omgeving van de Herenweg en de Halve Maansbrug dinsdagnacht rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins in informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Opnieuw twee duinbranden

Schoorl/Groet, woensdag 27 april

Woensdagochtend woedden er vlak achter elkaar twee branden in het duingebied. De melding van de eerste brand op de Klimweg in Schoorl kwam rond 09.00 uur binnen. Twee mountainbikers troffen een kleine brand aan van enkele vierkante meters. De brand was al uit toen de brandweer arriveerde. Kort daarna kwam een melding van een tweede brand binnen in het duingebied bij de Harger Zeeweg bij de Hoge Nol. Deze brand was circa 40 meter. De politie, die in het duingebied was om te surveilleren, begon met scheppen de brand uit te slaan. De brandweer kwam en had het vuur snel onder controle.

De politie noteerde bij beide branden zoveel mogelijk gegevens van omstanders. Was u ook in het duingebied, heeft u waardevolle informatie en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Neemt u dan contact op met het rechercheteam in de Duinstreek via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietser ernstig gewond

Alkmaar, woensdag 27 april

Een 69-jarige fietser uit Koedijk raakte woensdagochtend ernstig gewond bij een ongeval op de Kanaalkade. De man kwam rond 11.00 uur uit de richting van de Gedempte Nieuwesloot en wilde de rijbaan oversteken. Hij werd hier aangereden door een openbaar vervoersbus. De fietser raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Doordat de bus hard moest remmen had een vrouwelijke passagier last van nekklachten. Zij werd door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld en is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De buschauffeur werd verhoord op het politiebureau.

Beroofd van scooter

Hoorn, dinsdag 26 april

Op dinsdagavond rond 22.00 uur werd een jongen uit Hoorn beroofd van zijn scooter. De jongen reed met zijn vriend achterop over de Holenweg richting het fietspad over de Provincialeweg N506 toen plotseling twee mannen voor hen stonden. De jongen achterop kreeg een klap in zijn gezicht waardoor de jongens met de scooter vielen. De twee daders reden weg op de scooter.

Inbraak woning

Alkmaar, dinsdag 26 april

Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Melis Stokelaan. De inbrekers forceerden een klapraampje en kwamen zo binnen. Uit het huis werd onder andere geld en een kluisje gestolen.

65 bromfietser gecontroleerd

Alkmaar, woensdag 27 april

Woensdagochtend tussen 08.00 en 10.00 uur werden 65 bromfietsers gecontroleerd bij het Jan Brugmanhof. Bij deze controle werd de rollentestbank ingezet. Tien bromfietsers werden bekeurd voor het opvoeren van de brommer. Daarnaast werden zes bekeuringen gegeven voor het rijden zonder rijbewijs, mobiel bellen en het niet hebben van een linkerspiegel.