Gemeente Dirksland


Unieke samenwerking in Herkingen maakt komst uitgebreide speelvoorziening mogelijk

De wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland werd op dinsdag 19 april niet afgesloten in de burgemeesterskamer, maar in de raadzaal. Daar presenteerden de dorpsraad Herkingen, voetbalvereniging Herkingen â55 en speeltuinvereniging De Krammer de plannen voor een gecombineerd trapveldje/speeltuin op het terrein van de voetbalvereniging.

College Dirksland wordt geinformeerd over de plannen voor een trapveldje/speeltuin. Drie belanghebbenden hebben elkaar gevonden. De speeltuinvereniging van Herkingen wil graag de speelvoorziening verbeteren. De speeltoestellen zijn wel in trek bij de jeugd, maar de locatie â verscholen achter huizen en bomen â komt het speelplezier niet ten goede. De dorpsraad Herkingen wil graag een locatie waar kinderen uit Herkingen, in alle leeftijdscategorieën, elkaar kunnen ontmoeten en veilig (onder toezicht) kunnen spelen. Voetbalvereniging Herkingen â55 heeft geconstateerd dat geïnvesteerd moet worden in het aantrekken van de jeugd, om ook voor de komende jaren teams te kunnen laten voetballen. Door een goede accommodatie te bieden trekt de vereniging nieuwe leden aan.

De drie partijen zijn met elkaar in overleg getreden en zo ontstond de oplossing: de voetbalvereniging stelt een deel van het trainingsveld beschikbaar voor een trapveldje en om de speeltoestellen van de speeltuinvereniging te plaatsen. Op deze manier biedt het terrein vertier voor het hele gezin. Jonge kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, terwijl de iets oudere jeugd een balletje trapt op het voetbalveld. Door plaatsing van zogenaamde ballenvangers worden de ballen binnen het terrein gehouden.

Namens het college reageerde wethouder J.W. Bruggeman positief. âHet is goed om samen op te trekken. Dit initiatief wordt breed gedragen. Iedere dorpskern heeft een speelveld, behalve Herkingen, dat nemen we zeker mee in de overwegingen.â Het college geeft de partijen als advies mee om ook fondsen te werven. Daarvoor dienen een complete en overzichtelijke tekening van het terrein te worden gemaakt en een uitgewerkte begroting.
Â

Â