Gemeente Eindhoven

Bedrijfsleven draagt 4 miljoen bij aan Internationale School Eindhoven

In de Eindhovense raadsvergadering van dinsdag 26 april 2011 overhandigde Ton Nelissen, voorzitter van de Kamer van Koophandel Brabant, namens het bedrijfsleven een cheque van vier miljoen euro aan wethouder Staf Depla (Financiën, Dienstverlening & Organisatie). De cheque staat symbool voor vier miljoen euro die het regionale bedrijfsleven tot nu toe heeft toegezegd om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Campus Internationale School Eindhoven (ISE). Deze wordt gerealiseerd op het terrein van de "De Constant Rebecque kazerne" aan de Oirschotsedijk in Eindhoven.

In 2010 is met de gemeenteraad afgesproken dat de realisatie van de ISE in samenwerking met het bedrijfsleven plaatsvindt. Tot op heden hebben 33 bedrijven een bijdrage toegezegd. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de school. Het grootste gedeelte van de investeringskosten wordt betaald door de gemeente Eindhoven, de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland, de provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en overige organisaties.

Brainport ambities

Bij de overhandiging van de cheque benadrukte Ton Nelissen het belang van een goede internationale school voor de concurrentiepositie van de regio: "Alleen zo kunnen we voldoende buitenlandse kenniswerkers aantrekken om onze Brainport ambities waar te maken." Staf Depla bedankte het bedrijfsleven voor de steun: "Ik ben zeer verheugd met deze bijdrage, die een grote betrokkenheid laat zien. We hebben allemaal baat bij een goede internationale school in Eindhoven en hiermee is de realisatie van de school weer een stap dichterbij gekomen."

Bedrijven

De vier miljoen euro is bijeengebracht door: AAE Advanced Automated Equipmentss B.V., Andusgroep, ASML, Bavaria N.V., Bosch Rexroth B.V., Bosch Security Systems, Bosch Transmission Technology B.V., Cofely B.V., DAF Trucks N.V., De Lage Landen International B.V., De Meeuw Oirschot B.V., Eindhoven Airport, Ergon, GL Group, Frencken Europe B.V., Gemco, Heras, Hurks Groep B.V., IAK, Kamer van Koophandel Brabant, Kuijpers Installaties, MCB International B.V., NTS Group, NXP, Philips Electronics, PWC, Simac Techniek N.V., TNO, TU/e , Vanderlande Industries B.V., VDL, Vion Food Nederland.

Internationale School Eindhoven

De ISE voorziet in internationaal basis- en voortgezet onderwijs. De ISE doet naast het onderwijsaanbod, dat voldoet aan de hoogste internationale standaarden, dienst als ontmoetingsplaats voor expats en hun gezinnen. Het is voor Brainport als toptechnologieregio noodzakelijk voldoende kenniswerkers aan te trekken en te behouden. Door de realisatie van de ISE wordt de regio Eindhoven nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor kenniswerkers. Volgens de huidige planning opent de school in 2013 haar deuren. Momenteel loopt een Europese aanbesteding voor de realisatie van de school.