Syntens

InTech sluit tijdens missie overeenkomst met Vietnamees ministerie van landbouw

Amsterdam, 27 april 2011 - InTech Dike Security Systems won eind 2010 de Gouden Kans, dé prijs voor de meest innovatieve MKBâer uit Noord-Holland geïnitieerd door het Kansenkanon. Slechts 5 maanden later zijn ze op handelsmissie naar Vietnam onder leiding van prins Willem-Alexander, prinses Maxima en staatssecretarissen Bleeker en Atsma. InTech sluit ter plaatse met het Vietnamese ministerie van landbouw, MARD, een overeenkomst voor de inspectie van 6.000 kilometer aan dijken, het opzetten van een hoogwaterwaarschuwingssysteem voor dammen en dijken en voor het realiseren van een opleidingsprogramma.

De overeenkomst met het Vietnamese ministerie van landbouw is het bewijs dat Intech, een Noord-Hollandse onderneming, terecht zeer innovatief genoemd kan worden. InTech Dike Security Systems biedt een nieuwe bewakingstechniek voor waterkeringen. Met speciaal ontwikkelde thermografische camera's worden temperatuursverschillen van waterkeringen tot 1/800 graad nauwkeurig gemeten. Door het meten van temperatuursverschillen kunnen mechanismen in de dijk herkend worden, waarmee het systeem kan voorspellen wanneer een dijk gaat bezwijken.

Voor de uitvoering van de overeenkomst in Vietnam heeft InTech een consortium samengesteld bestaande uit gespecialiseerde bedrijven uit de Nederlandse watersector. Hierbinnen zullen de bedrijven hun krachten bundelen onder de naam âHolland-Deltaâ en wordt een totaaloplossing geboden voor het verbeteren van de waterveiligheid in Vietnam.

De gezamenlijke oplossing die geboden wordt door âHolland-Deltaâ kan eenvoudig ook in andere landen met vergelijkbare problemen op het gebied van waterveiligheid worden ingezet. Met haar kennis en ambities geeft het âHolland-Deltaâ consortium een enorme impuls aan Nederlandse High-Tech technologiebedrijven, kennisinstellingen op het gebied van Delta Technologie en de totale Nederlandse watersector in het algemeen.

Kansenkanon
Innoveren is investeren in kennis, tijd en geld. Het Kansenkanon biedt ondernemers uit Noord-Holland de kortste weg naar succes. Door investeringen te delen, samenwerking te stimuleren en ondernemers te helpen om hun creativiteit om te zetten in marktwaarde. Het Kansenkanon geeft MKB-ondernemers advies en brengt hen in contact met collega-ondernemers en kennisinstellingen. Het innovatieprogramma initieert en begeleidt samenwerking en draagt bij aan de advieskosten van experts. Zo kunnen innovaties beter, eerder en sneller stand komen!