Aequor Facts levert gedetailleerde arbeidsmarktinformatie

Persbericht van Aequor

Kenniscentrum Aequor lanceert online database
Aequor Facts levert gedetailleerde arbeidsmarktinformatie

Het kenniscentrum voor voedsel, natuur & leefomgeving heeft een nieuwe database voor arbeidsmarktinformatie ontwikkeld: Aequor Facts. Gebruikers van deze database krijgen gratis toegang tot de arbeidsmarktgegevens van de sectoren die vallen binnen het domein van Aequor. Met deze database zet Aequor een volgende stap in het gebruiksvriendelijk aanbieden van valide arbeidsmarktinformatie. De database is te benaderen via: www.aequorfacts.nl.

Aequor Facts is opgebouwd uit vier hoofdthema's: aantal vestigingen en werkzame personen, onderwijs, vacatures en toekomstverwachtingen. Binnen een hoofdthema kan de gebruiker vervolgens een keuze maken uit verschillende subthema's. Zo is onder 'vacatures' steeds het gevraagde opleidingsniveau en de historie van de betreffende vacature te zien. Ook wordt inzicht verschaft in het type vacature. Betreft het uitbreiding of vervanging? Vervolgens zijn de gegevens nóg verder te verfijnen naar bijvoorbeeld jaar, branche of regio. Duidelijke grafieken maken het geheel overzichtelijk.

Bronnen
Aequor maakt bij het ontsluiten van arbeidsmarktgegevens via Aequor Facts gebruik van eigen gegevens en gegevens uit externe bronnen. Voor de informatie over de huidige werkgelegenheid betrekt Aequor de gegevens van LISA. De onderwijscijfers hebben betrekking op de mbo-opleidingen en komen uit bestanden van DUO. Deze data worden verrijkt met gegevens uit het vacatureonderzoek van Aequor tot een compleet en overzichtelijk geheel.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.aequorfacts.nl



Razende Robot Reporter