Gemeente Purmerend

Gemeente Purmerend verwijdert onkruid

27 april 2011

Onkruidbestrijding twee keer per jaar
De gemeente begint op 2 mei met het weghalen van onkruid in de hele stad. De binnenstad, winkelcentra, sportcomplexen, bedrijventerreinen en woonwijken worden geheel onkruidvrij gemaakt. In het kader van Duurzaam Onkruid Beheer (DOB) gebeurt dit zowel machinaal als chemisch. Onkruid verwijderen gebeurt twee keer per jaar: een keer in het voor- en een keer in het najaar.

Machinaal verwijderen
Gemeente Purmerend verwijdert het onkruid op twee manieren. Eén daarvan is machinaal. Medewerkers van de gemeente gaan in straten waar veel onkruid is aan de slag om alles zoveel mogelijk weg te halen. Een team van zeven man gaat van gevel tot gevel aan het werk, met een afstand van dertig centimeter vanaf de erfgrens. Dit doet de gemeente om eventuele schade aan huizen te voorkomen. Bewoners wordt vriendelijk verzocht om deze dertig centimeter zelf onkruidvrij te maken. Hetzelfde geldt in de buurt van auto's, ook hier wordt omheen gewerkt.

Chemisch verwijderen
Daarnaast bestrijdt de gemeente het onkruid ook chemisch. Net als voorgaande jaren, wordt er beperkt gebruikgemaakt van bestrijdingsmiddelen. Ook met de schooltijden houdt de gemeente rekening. Zo wordt er in de woonwijken alleen gewerkt met bestrijdingsmiddelen tussen 9.00 en 15.30 uur, met uitzondering van de woensdagen: dan wordt er tussen 9.00 en 12.00 uur gespoten.

Erik Poffers Fotografie, Andijk
Foto: Erik Poffers Fotografie, Andijk