Gemeente Lopik

Lopik zet stap verdere digitale afhandeling werk- en besluitvormingsprocessen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik heeft op 19 april 2011 besloten een pilot te starten met iPads. Het betreft een eerste stap naar verdere digitale afhandeling van werk- en besluitvormingsprocessen. Hiermee kunnen papier-, kopieer- en personeelskosten worden bespaard. De college- en managementteamleden ontvangen een iPad. Indien de pilot naar tevredenheid verloopt, volgt verdere invoering van iPads voor onder meer de gemeenteraadsleden.

De iPad doet snel zijn intrede binnen allerlei organisaties. Veel gemeenten en gemeenteraden gebruiken de iPad tijdens vergaderingen. Het apparaat is met name handig voor het snel raadplegen van allerlei informatie. Dankzij de iPad zijn alle relevante documenten direct beschikbaar, is informatie snel te vinden en aantekeningen kunnen digitaal worden gemaakt. Ook biedt het een centrale online agenda en e-mail en de mogelijkheid websites te doorzoeken. Daarnaast zorgt de iPad voor een besparing op papier-, kopieer- en personeelskosten omdat papierloos wordt gewerkt.

Het college heeft besloten een pilot te starten met zeven iPads voor alle college- en managementteamleden. Indien de pilot naar tevredenheid verloopt en er een goed werkend systeem kan worden aangeboden, kan de iPad verder worden ingevoerd.