Gemeente Leudal


Nieuws

Opening speeltuin Ell op 22 april 2011

Opening speeltuin Ell

De raad van de gemeente Leudal heeft op 3 februari 2009 besloten geld beschikbaar te stellen voor renovatie en aanleg van nieuwe speeltuinen in de 16 kernen van de gemeente. Vanwege de omvang van de werkzaamheden werd dit project over 3 jaar uitgestreken. Zo zijn in 2010 speeltuinen vernieuwd c.q. nieuw aangelegd in Ell, Haler, Neer, Nunhem (opening op 11 mei 2011) en Roggel. De speeltuin te Buggenum kon door omstandigheden iets later van start gaan en zal medio mei 2011 worden opgeleverd.

In de eerste helft van 2011 zijn de kernen Baexem, Ittervoort en Neeritter aan de beurt en in de tweede helft 2011 volgen nog Haelen, Heibloem en Hunsel.
Volgend jaar zijn de laatste 4 kernen: Grathem, Heythuysen, Horn en Kelpen-Oler aan de beurt.

Op Goede vrijdag 22 april jl. werd de speeltuin te Ell zeer feestelijk geopend. Na een woord van welkom door de heer F. Koolen volgde een toespraak door mevrouw L. Bidlot. Zij vertelde over het ontstaan van de 2 speeltuinen in Ell en de goede samenwerking tussen de kinderen, de school, de dorpsraad, de firma Kompan en de gemeente Leudal. Wethouder J. Minses riep als laatste op om middels het oplaten van ballonnen de speeltuin aan Kunnenbeemd officieel te openen. Na het aftellen door de wethouder, een gezamenlijke jel van de vele kinderen en een fluit-toon van mevrouw Bidlot werden de ballonnen losgelaten.