Waterschap Reest en Wieden


professionals waterschap speeddaten met scholieres

Vrouwelijke bèta/technische professionals waterschap speeddaten met scholieres

Gistermiddag gaven twee vrouwelijke bèta/technische professionals van het waterschap Reest en Wieden voorlichting op het Dr. Nassau College in Assen. Zij gingen speeddaten met een aantal scholieres om hen te informeren over hun werk op het gebied van bèta/techniek en de mogelijkheden die het waterschap hierin biedt.

De medewerksters Sarah Tinnevelt en Zwannie Visser van het waterschap hadden gistermiddag een aantal korte gesprekjes met havo- en vwo studentes met een natuur- en techniek profiel. Zij spraken met elkaar over banen in de bèta/techniek-hoek bij de Nederlandse waterschappen en de mogelijkheden die hierin op het gebied van opleiding, loopbaanontwikkeling e.d..
Sarah is Afdelingshoofd van de afdeling Beleid, Kennis en Advies en Zwannie werkt inmiddels bijna negen jaar als Hydroloog bij Reest en Wieden.

Professionals vertellen over eigen schoolloopbaankeuzes

In opdracht van het Platform Bèta Techniek organiseert VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) voorlichtingen op middelbare scholen door heel Nederland om meisjes te informeren over de leuke mogelijkheden die een toekomst in deze studierichting biedt. Veel meisjes hebben geen (goed) beeld van bèta/technische opleidingen, beroepsmogelijkheden en de grote variatie daarin. Een oorzaak is het ontbreken van bèta/technische voorbeeldvrouwen met wie deze meisjes zich kunnen identificeren. Vandaar dat VHTO vrouwelijke `rolmodellen' inzet bij diverse voorlichtingsactiviteiten. Hierbij vertellen de professionals en studentes zelf over schoolloopbaankeuzes, opleiding en werk. Zo kunnen meisjes op een leuke manier kennis maken met de wereld van de bèta/techniek.

Zwannie Visser over de middag: "Ik vond het erg leuk om te doen. Na een korte inleiding door iemand van VHTO ( Landelijk Expertisebureau meisjes/vrouwen en béta/techniek) volgden er een aantal gesprekjes met steeds een klein groepje studentes. Je merkt aan de meiden dat de keuze voor een opleiding nog erg lastig is. Vooral ook omdat ze zich nog niet veel kunnen voorstellen bij banen die je met deze specifieke studierichting kunt gaan doen. Voor het werken bij een waterschap hebben we daar hopelijk wat meer inzicht in kunnen geven."

Tip!

Kijk voor meer informatie over leuke banen bij de waterschappen en opleidingen ook eens op de website http://www.waterschappen.nl/. Op http://www.ikleefmetwater.nl/ vindt u informatie over water in uw eigen (woon)omgeving.