Resultaten tellen: gratis publicatie over opbrengstgericht werken

Persbericht van CED Groep

Op 26 april publiceerde het ministerie van OCW de eindrapportage van de Pilots Taalbeleid Onderwijsachterstanden 2006-2010: 'Succesvol Taalbeleid'. De Pilots Taalbeleid Onderwijs-achterstanden hebben aangetoond dat opbrengstgericht werken essentieel is voor het maximaliseren van leerlingenprestaties. Uit de resultaten van de taalpilots blijkt dat de gehanteerde aanpak succesvol is geweest: de taal- en leesprestaties van de leerlingen zijn verbeterd zo, stelt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart

Data benutten
Om scholen te ondersteunen bij het benutten van data op de onderwijsopbrengsten te verbeteren, heeft de CED-Groep het boekje 'Resultaten tellen' gepubliceerd. In deze publicatie wordt in 20 bouwstenen beschreven hoe een basisschool meer opbrengstgericht kan werken. Elke bouwsteen bevat ook handvatten om te reflecteren op de inhoud.

'Resultaten tellen' downloaden
De eerste reacties via de (social) media spreken van een praktisch boek dat prettig leest, herkenbaar is en goed gebruikt kan worden in de praktijk. De publicatie is gratis te downloaden via www.cedgroep.nl/resultatentellen.

*

Links:
http://www.cedgroep.nl/resultatentellen



Razende Robot Reporter