Gemeente Súdwest Fryslân



Update Wilhelminapark in Sneek


In het najaar van 2010 is de oude betonnen vijver in de eendenkooi vervangen door drie kleinere vijvers die met elkaar in verbinding staan en continu worden voorzien van vers water.De oude vijver was lek en deze moest elke week worden voorzien van schoon water. Met het nieuwe systeem hoeft dit niet meer en er komen iedere keer kleine waterbeestjes met het water mee waar de eenden die er zitten heerlijk van smullen.

Er is gekozen voor drie kleinere vijvers zodat de territoriums makkelijker door de eenden zijn te verdelen.

Doordat de winter zo vroeg inviel hebben we gewacht met het leggen van graszoden tot het voorjaar.
Inmiddels is dit klaar, ook zijn er enkele struiken en siergrassen geplant voor extra beschutting, tegelijkertijd hebben we de nestkasten geplaatst nu maar hopen dat onze nieuwe eendensoorten hier gebruik van willen maken.
Onze nieuwe eenden zijn eenden die u in Nederland ook in de vrije natuur zou kunnen tegenkomen, hier is bewust voor gekozen om te laten zien dat er in Nederland meer soorten in het wild voorkomen dan dat de meesten van u misschien zullen weten.

In de toekomst hopen wij dat er nog meer soorten zullen volgen maar nu zitten de volgende soorten er al; Slobeend, Krakeend, Smient, Wintertaling en de Bergeend, deze laatste is bij de vaste bezoekers wel bekend de Bergeend is er al een paar jaar.