Gemeente Wassenaar

Campagneweek fietsendiefstal

De afgelopen jaren is gebleken dat met name in de maanden mei en juni verhoudingsgewijs de meeste fietsen werden gestolen. Daarom besteedt Politie Haaglanden samen met partners in de week van dinsdag 26 tot vrijdag 29 april extra aandacht aan fietsdiefstal.

Fietsdiefstal is niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. De Stichting Biesieklette, die een aantal stallingen in de regio Haaglanden beheert, deelt folders uit en in de stallingen zullen posters in het kader van de campagne worden opgehangen. Ook in fietsenstallingen bij scholengemeenschappen worden posters opgehangen en krijgen fietsende scholieren een "boomerangkaart" (ansichtkaart met een preventieboodschap) uitgereikt. In de diverse winkelcentra en hotspots wordt geflyerd, politiebikers worden speciaal belast met het opsporen van gestolen fietsen. Bij de acties zijn ook studenten van de opleiding veiligheid van het Mondriaan College betrokken.

Een speciaal graveerteam van het Haaglandse Fietsdepot graveert, op diverse locaties, gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet de eigenaar van de fiets wel kunnen aantonen met een aankoopbon of anderzins dat hij of zij de rechtmatige eigenaar van de fiets is. Fietsen die al zijn voorzien van een uniek framenummer of een chip worden niet gegraveerd.

Een promoteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft drie dagen lang preventietips op hotspots waar veel publiek aanwezig is in de buurt van stallingsvoorzieningen voor fietsen. Ook worden tijdens een controle zadelhoezen en registratiekaarten uitgedeeld. Belangstellenden die niet aanwezig kunnen zijn bij een dergelijke actie en toch in het bezit willen komen van een fietsregistratiekaart, kunnen op de internetsite www.politie.nl/Haaglanden/specials de kaart downloaden.

De locaties en tijdstippen waar het promo- en graveerteam actief zijn, zijn als volgt: o Dinsdag, 26 april, 13.30 - 16.00 uur: Wassenaar, op de markt en in het centrum (promo- en graveerteam)
* 27 april 2011