Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Verwarde man zorgt voor overlast             |

De politie heeft dinsdag 26 april op de Wijnbergseweg in Doetinchem een 51-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden, nadat meerdere meldingen waren binnengekomen over de overlast die hij veroorzaakte.


De politie kreeg omstreeks 21.00 uur de melding over een verwarde man die voor overlast zorgde op de Wijnbergseweg in Doetinchem. Hij zou zich agressief gedragen naar onder meer voorbijgangers. De politie had die dag al eerder meldingen over dezelfde man gehad. In de namiddag was hij aangehouden omdat hij in een achtertuin van een woning aan de Wijnbergseweg had gestaan. De bewoonster had hem al een paar keer weggestuurd. Met een boete is hij aan het begin van de avond weer op vrije voeten gesteld, waarna kort daarop weer meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.
Mede gezien het agressieve gedrag heeft de politie de man aangehouden en is de crisisdienst ingeschakeld voor verdere zorg.


2011056288 en 2011056240 en 2011056212

|     |Lievelde - Auto op de kop in vijver; bestuurster onder     |
|     |invloed                                                    |

Een 39-jarige automobiliste uit Groenlo was dinsdagmiddag 26 april op de Winterswijkseweg in Lievelde betrokken bij een eenzijdig ongeval. Zij bleek onder invloed van alcohol.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14.00 uur de melding van het ongeval. De automobiliste kwam uit Groenlo en reed in een flauwe bocht rechtdoor van het talud. De auto sloeg over de kop en kwam in een vijver terecht. Met hulp van het ambulancepersoneel kon de vrouw uit haar auto komen. Onder de noemer 'botsen is blazen' werd de automobiliste ter plaatse een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat zij onder invloed was van alcohol. De vrouw is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd van haar een bloedproef afgenomen. De uitslag is over enige tijd bekend. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


2011056145

|     |Winterswijk - Hennepplanten aangetroffen                  |

De politie heeft bij een onderzoek naar illegale hennepteelt op dinsdag 26 april in een kweekkas in het buitengebied van Winterswijk een aantal hennepplanten aangetroffen.


De aanpak van illegale hennepteelt staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Dit mede gezien de criminele activiteiten die in die sector plaats vinden. In dat kader ging de politie naar een perceel in het buitengebied war men en hennepkwekerij vermoedde. In een kweekkas op het terrein troffen agenten 19 hennepplanten aan. In een schuur werd nog een aantal goederen voor de hennepkweek aangetroffen. De aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft in het kader van het onderzoek de eigenaar van de planten, een 55-jarige man uit Winterswijk, op het politiebureau verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.


2011056034


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --