Politie Twente

Grotere brand voorkomen door snel handelende jongens Markelo
Twee 14-jarige jongens uit Rijssen hebben dinsdag 26 april omstreeks 15.50 uur mogelijk een flinke brand voorkomen door snel en alert te handelen.

De jongens waren een hut aan het bouwen aan de Oude Rijssenseweg en zagen rook. Ze belden direct 112 omdat, zo verklaarden zij, 'code oranje' was afgegeven. De brandweer had het vuur snel onder controle doordat zij ter plaatse was voor het vuur zich verder had kunnen verspreiden. (2011038756)

Algemene verkeerscontroles
Twente
Politie Twente heeft dinsdag 26 april op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Rijssen
Tussen 07.15 en 08.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden aan de Enterstraat ter hoogte van Reggesteijn. 8 Bromfietsers werden gecontroleerd. Eenmaal werd een bekeuring uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid. Een andere bromfietser moest het kentekenbewijs inleveren, omdat de remmen van de bromfiets niet in orde waren. Tussen 09.00 en 10.00 uur werd aan de Enterstraat ter hoogte van de Watermolen een algemene verkeerscontrole gehouden. Resultaat: niet dragen van de autogordel (10x), niet handsfree bellen (3x).

Hellendoorn
Tussen 10.30 en 11.30 uur is aan de Kasteelstraat gecontroleerd. Resultaat: niet dragen van de autogordel (1x), niet handsfree bellen (2x).

Enschede
Tussen 07.30 en 08.30 uur is gecontroleerd op het eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat en de Molukkenstraat. Hier zijn twee bekeuringen uitgeschreven.

Almelo
Tussen 14.00 en 15.00 uur is een controle gehouden aan de Buitenhof te Almelo. Resultaat: niet dragen van de autogordel (4x), niet kunnen tonen van het rijbewijs (1x), niet handsfree bellen (1x), rijden met gladde band (1x). (2011038531 / 2011038489 / 2011038608)

Huisverbod uitgereikt

Twenterand

Een 19-jarige man uit de gemeente Twenterand heeft dinsdag 26 april een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011038426)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl .

Man aangehouden voor inbraak in auto Enschede
Een 38-jarige man uit Almelo is dinsdag 26 april aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt een inbraak te hebben gepleegd in een auto.

Een oplettende burger zag de man omstreeks 22.50 uur bij een auto in de Oldenzaalsestraat staan en vond dat hij zich verdacht gedroeg. De burger belde de politie en de verdachte kon worden aangehouden. Een autoruit bleek te zijn ingeslagen. Het is nog niet bekend wat is weggenomen uit de auto. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (2011038753)

Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast Enschede
In een woning aan de Wethouder Beverstraat is dinsdag 26 april rond 18.45 uur een hennepkwekerij ontdekt.

Onderburen hadden melding gedaan van wateroverlast. In de bovengelegen woning bleek een hennepkwekerij in gebruik te zijn. De vloer van de kamer waar de kwekerij zich bevond stond onder water. Elektriciteit werd illegaal afgetapt. De 156 planten en benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar/ (2011038748)

Fiets in botsing met auto
Enschede
Een 16-jarige meisje uit Enschede is dinsdag 26 april omstreeks 20.45 uur gewond geraakt toen zij met haar fiets op het Mooienhof in botsing kwam met een auto.

Zij kwam uit de richting van de Perikweg en stak het Mooienhof over. Een 50-jarige automobilist reed over het Mooienhof en zag haar te laat. Zijn auto raakte de fiets van het meisje, waardoor zij ten val kwam. Ze is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011038720)

Motorrijder gewond bij aanrijding Enter
Aan de Vonderweg is dinsdag 26 april rond 14.00 uur een 35-jarige motorrijder uit Rijssen gewond geraakt bij een aanrijding.

De motorrijder werd over het hoofd gezien door een 19-jarige automobilist uit Enter die in tegenovergestelde richting reed en linksaf wilde slaan. De motorrijder werd van zijn motor geworpen. Hij is met beenletsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011038600)

Hardloopster en scooterrijdster in botsing Wierden
Een 40-jarige hardloopster uit Wierden is dinsdag 26 april rond 18.30 uur op het fietspad aan de Hexelseweg gewond geraakt bij een aanrijding met een 16-jarige scooterrijdster uit Hoge Hexel.

De hardloopster liep vanuit de richting van Hoge Hexel richting Wierden. Zij was naar rechts uitgeweken omdat haar een tweetal paarden met berijders tegemoet kwam. Toen de paarden voorbij waren, ging zij plotseling weer naar links en werd geraakt door een van achteren komende scooterrijdster. Beiden kwamen ten val. De hardloopsters is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De scooterrijdster hoefde zich niet onder behandeling te stellen van een arts. (2011038706)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Woensdag 27 april 2011
Telefoon: 053-4555588


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep
van donderdag 27 april 2011.
(uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Enschede: Poging doodslag door onbekende inbreker Het wordt een 31-jarige man uit Enschede bijna fataal als hij de inbreker bij zijn buren overloopt. Hij wordt met een onbekend voorwerp in zijn hals gestoken en de onbekende inbreker vlucht. Door de worsteling blijven kledingstukken van de inbreker achter bij de gewonde man. Dit gebeurde aan de Bruggertstraat in Enschede op 12 april 2011. Van dit misdrijf is een reconstructie gemaakt waarin de politie diverse vragen stelt over een gestolen fiets uit Hengelo en de weggenomen goederen. Uiteraard worden fotoŽs getoond van de jas en het petje van de inbreker die de oplettende buurman heeft neergestoken.

Enschede: zware mishandeling
In het weekend voor de voorjaarsvakantie sluit een 26-jarige student uit Enschede samen met zijn vrienden een gezellig avondje stappen af in het eetcafé Laila aan de Marktstraat in Enschede. Daar worden ze zonder enige aanleiding in de vroege ochtend van zaterdag 19 februari om 04.00 uur lastig gevallen door vier mannen van rond de twintig jaar. Eenmaal buiten het eetcafé wordt de 26-jarige man zodanig mishandeld dat hij moet worden opgenomen in het ziekenhuis alwaar hij wordt geopereerd aan zijn gezicht. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. Tevens bestaat het vermoeden dat deze groep mogelijk vaker op deze wijze anderen lastig valt. Daarom wil de politie met eventuele slachtoffers, die zich nog niet hebben gemeld, in contact komen.

Inbraak in Haarle, onbekende mannen pinnen in Denekamp Twee onbekende mannen pinnen met een gestolen bankpas bij de Rabobank in Denekamp. De pas werd op zaterdag 5 maart weggenomen uit een woning in Haarle (gemeente Hellendoorn.) Wie kent deze man die door de bewakingsbeelden van de bank is vastgelegd. Of wie heeft bijzonderheden gezien op 5 maart in de omgeving van de woning aan de Stationsweg in Haarle.

Enschede: Wie kent deze pinner De ING-bank in Enschede heeft een onbekende man op de bewakingsbeelden staan die ervan verdacht wordt met een gestolen pas te pinnen. Wie kent deze man?

Hellendoorn: drie kraken in Ă©Ă©n nacht Het is erg koud op 19 november 2010. Toch neemt een onbekende man die nacht alle tijd om de mobiele mengsmeringpomp van een tankstation aan de Reggeweg in Hellendoorn open te breken. Dit werd vastgelegd op de beveiligingscamera. Diezelfde nacht is ook in de nabij gelegen kerk en tennisvereniging ingebroken. De jongen op de beveiligingcamera is waarschijnlijk goed bekend in de omgeving. Wie herkent hem?