Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 27-04-2011

Brand in garage

SPRANG CAPELLE: Er heeft dinsdagmiddag brand gewoed in een garage achter een woonhuis aan de Esdoornlaan. Twee kinderen hadden terwijl zij in de garage speelden de kachel aangezet omdat ze het koud kregen. Later roken ze een brandlucht, maar kregen deze niet meer uit. De gehele kap van de garage is in vlammen opgegaan. Een van de kinderen kwam ten val en liep een hoofdwond op die gehecht moest worden in het ziekenhuis.

Aanhouding voor vernieling

LOON OP ZAND: Een 15-jarige jongen is vannacht omstreeks 00.10 uur in een ziekenhuis in Tilburg aangehouden. De knul zou gisteravond tijdens een woede aanval in de straat voor zijn woning tweeautospiegels en de twee ruiten van de eigen voordeur vernield hebben. Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn rechter- en linkerarm. Zijn vader pakte een theedoek om de bloedingen te stelpen en bracht zijn zoon naar het ziekenhuis. Een van de auto eigenaren heeft aangifte gedaan. Hij had gezien dat de verdachte tegen de rechterbuitenspiegel van zijn auto en die van een andere auto sloeg. Dezelfde aangever zag ook nog dat de knul de twee ruiten van de voordeur van zijn woning insloeg. De sneeën werden gehecht, de rechterarm werd in het gips gezet.

Politie waarschuwt: Torenhoge rekening voor reinigen van de dakgoot

DORST: Een 79-jarige mevrouw uit Dorst kreeg dinsdagmiddag 26 april 2011 een torenhoge rekening voor het reinigen van haar dakgoot. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken omdat het riekt naar oplichting. (JS)

Dinsdagochtend omstreeks 10.00 uur stond er een onbekende man bij haar aan de voordeur stond. Hij vroeg haar of hij de dakgoot voor haar schoon mocht maken en de nokvorsten mocht

renoveren. De mevrouw stemde daar in goed vertrouwen mee in

De man is ongeveer een uurtje met zijn werkzaamheden bezig geweest en diende daarna een rekening in van 1.635,-. Het bedrag was bedoeld voor het voor het renoveren van nokvorsten en impregneren houtwerk. De vrouw voelde zich overbluft en betaalde uiteindelijk het geëiste bedrag.

Omdat er van tevoren geen prijsafspraken waren gemaakt, is het erg lastig om te beoordelen of het om een strafbare oplichtingzaak gaat.

Helaas heeft niet iedereen die aanbelt goede bedoelingen. De politie geeft daarom tips ter voorkoming van oplichting::


* Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen, schoorsteenvegen of ramen lappen, leg dan van tevoren duidelijk (schriftelijk) de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel.

* Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is achteraf kunt reclameren.

* Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. De verkoper moet u wettelijk 8 dagen bedenktijd geven, zodat u nog kunt annuleren.

* Als onbekenden in nood aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer. Betaal niet voor pakketjes die afgeleverd worden en die u niet heeft besteld of die niet voor u bestemd zijn.
* Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.

* Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.

* Ook via internet vindt oplichting plaats. Weet dus met wie u zaken doet en gebruik uw gezonde verstand als de prijs te mooi is om waar te zijn. Gelijk oversteken is natuurlijk de eerlijkste manier van zaken doen. Als het om grote geldbedragen gaat, spreek dan af op een vertrouwde locatie. Handel alleen via Internetsites waar kopers en verkopers zich moeten registreren. Hierdoor is het achteraf mogelijk om de daders (kwaad willenden) te achterhalen.

* Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-04-2011 15:12 | © Regio Midden en West Brabant |