Gemeente Alphen aan den Rijn

opening nieuwe Bonifaciusgebouw

Officiële opening nieuwe Bonifaciusgebouw

Gezamenlijk persbericht met SKBA

Op woensdag 27 april heeft de officiële opening plaatsgevonden van het nieuwe Bonifaciusgebouw aan de Paradijslaan 11. De gezamenlijke gebruikers van het gebouw - SKBA, SKA, Con Brio en Sportspectrum- zagen in de afgelopen anderhalf jaar de nieuwbouw steen voor steen verrijzen. Nu de kinderen van de Bonifaciusschool en BSO Servatius er al een paar weken geleden hun intrek hebben genomen, is het heuglijke moment aangebroken om het gebouw officieel in gebruik te nemen. Wethouder Michel du Chatinier heeft deze eervolle taak vervuld door het leggen van de laatste steen.

Trots
Jeannette de Heij, algemeen directeur van de SKBA, spreekt namens alle gebruikers van het Bonifaciusgebouw als zij haar trots verwoordt: Het is een prachtige locatie geworden, die wij allemaal met plezier betrekken. Het is fantastisch dat de gemeente dit mogelijk heeft gemaakt en dat we daar op zon constructieve manier naartoe hebben kunnen werken. De kleurrijke inrichting, de goed uitgeruste gymzaal, de mooie gemeenschappelijke ruimte: het Bonifaciusgebouw verwelkomt ons hartelijk en geeft alle gebruikers een comfortabel nieuw thuis. Een laagdrempelige, stimulerende omgeving waarin we graag met elkaar en met de kinderen samenwerken.

Mijlpalen
Om de lange wachttijd te overbruggen, werden de mijlpalen van de bouw uitbundig gevierd. Honderden bouwvakkertjes sloegen een eerste paal langs de contouren van de nieuwbouwlocatie. Maanden later werden zij getrakteerd op een patatje toen de bouw zijn hoogste punt bereikte. Na die eerste paal en het hoogste punt bleef er nu nog één belangrijk officieel moment over: het leggen van de laatste steen.

Historisch moment
Dit historische moment voor de gemeente Alphen aan den Rijn werd op een historische manier gevierd. Vanaf 11 uur trok een bonte stoet ridders, jonkvrouwen en Romeinen in een vrolijke optocht rondom het gebouw. Vervolgens is Wethouder Michel du Chatinier overgegaan tot de officiële openingshandeling. Vanaf 12.00uur gaven de leerlingen van groep 8 een rondleiding door het gebouw. Na een gezamenlijke lunch werd in de middag open huis gehouden voor omwonenden en oud-leerlingen en leerkrachten.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn