Gemeente Heeze-Leende


Verkeersexamens afgelegd in Heeze-Leende

Op de foto van links naar rechts: Jilles de Haas, Anne Aanraad en Jente Janson samen met burgemeester Paul Verhoeven, buurtbrigadier Leende-Sterksel Hans Leijssen en Marlies Jacobs, conciërge van de Dirk Heziusschool

Drie leerlingen cum laude geslaagd

Deze maand was het weer zover. Maar liefst 197 leerlingen van de basisscholen uit Heeze, Leende, Sterksel en het speciale onderwijs van de Berkenschutse legden het verkeersexamen af. Het examen bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Op 19 april werd in Heeze en op 20 april in Leende het praktische verkeersexamen voor scholieren afgenomen. De controleposten in Heeze werden bemand door leden van de KBO afdeling Heeze en in Leende werd dit gedaan door de leden van de KBO afdeling Leende.

Het theoretische gedeelte bestond uit 35 vragen, waaronder enkele pittige vragen, waarmee menig volwassene moeite zou hebben gehad. 8 Leerlingen zakten voor de theorie maar slaagden alsnog na een herexamen. Voor het praktijkexamen zakte niemand. De leerlingen die cum laude slaagden zijn Anne Aanraad van de Dirk Heziusschool, Jilles de Haas van de Merlebos en Jente Janson van St. Jan Baptist in Leenderstrijp. Zij ontvingen op vrijdag 22 april het diploma uit handen van burgemeester Verhoeven.