Nederlandse Tafeltennisbond


Amsterdamse schooljeugd kwalificeert zich voor WK Tafeltennis 27-4-2011

Het kampioenschap voor Amsterdamse basisschoolteams stond dit jaar in het teken van de WK in...........Rotterdam. Uiteindelijk wisten twaalf teams van vier spelers (twee jongens/twee meisjes) zich te kwalificeren voor deelname aan de basisschoolbattle 010-020 op woensdag 11 mei in Ahoy.

De trotse winnaars bij het scholierenkampioenschap van Amsterdam. (FOTO: NTTB)

Van januari t/m april 2011 werden de tafeltennis scholierenkampioenschappen gehouden in Amsterdam. Doel hiervan is kennismaking voor basisscholieren met tafeltennis als wedstrijdsport. De doelgroep is groep 6, 7 en 8, teams van 4 jongens en/of meisjes. De organisatie lag bij de tafeltennisverenigingen, in samenwerking met stadsdelen en sportbuurtwerk. De voorronden zijn gehouden op 7 plaatsen door heel Amsterdam onder leiding van combinatiefunctionaris Paul Molenaar.

Zondag 17 april is afsluitend de stadsfinale gehouden om het kampioenschap van Amsterdam. Dat werd uiteindelijk gewonnen door het team van De Ark 1. Naast dit team gaan elf andere teams met de bus naar Rotterdam om te spelen in de battle en om natuurlijk naar de wereldtoppers bij de WK te kijken.

Kijk voor meer informatie over de side-events bij de WK op http://www.jointhetable.nl/

NTTB/PR/HH