Gemeente Harenkarspel


Feestelijke onthulling Engeltje en Antje pad

Woensdagmiddag 27 april is een tot nog toe ongetiteld achterstraatje in Warmenhuizen voorzien van een echte naam. Het Engeltje en Antje pad. De onthulling van het naambord is gedaan door mevrouw A.C. Ligthart-Tesselaar, in het bijzijn van burgemeester Evert Vermeer. engeltje en antjepad Het Engeltje en Antje-pad is een straatje waaraan geen huizen staan. De post komt er niet bezorgen. Maar toch moet ook dit pad een naam hebben. Omdat het sinds de ruilverkaveling van 1967 geen sloot meer was, maar een weg is geworden.

De onthulling van het straatnaambord Engeltje en Antje pad werd gedaan door de mevrouw die daar het langste woont: Antje Ligthart-Tesselaar. Naar haar en haar inmiddels overleden echtgenoot is het pad genoemd. De nieuwe straat is gelegen achter Dorpsstraat 204-232 (het Thomashuis) in Warmenhuizen.

Op het bord staat onder de straatnaam de volgende informatie: Pad aangelegd bij de ruilverkaveling (1967) ter ontsluiting van het boerenbedrijf van N.M. Ligthart en A.C. Ligthart-Tesselaar.

De onthulling van het straatnaambord vond plaats in gezelschap van mevrouw Ligthart en haar familie, omwonenden en de burgemeester.

Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600