Exxellence en Sdu hebben samen Antwoord(C) voor gemeente Rijnwoude

Persbericht van BU Public

PERSBERICHT

Amsterdam, 21 april 2011

Exxellence en Sdu hebben samen Antwoord(C) voor gemeente Rijnwoude

Gemeenten werken er hard aan hun dienstverlening te optimaliseren. Om ervoor te zorgen dat de beoogde doelstelling worden gehaald, slaan leveranciers steeds vaker de handen ineen. Zo ook Exxellence Group en Sdu Information Solutions. Beide partijen bundelen hun krachten op het gebied van integratie van VIND Antwoord van Sdu Information Solutions in de eMAXX KennisBank van Exxellence Group. Gemeente Rijnwoude is de eerste gemeente die gebruik wil gaan maken van de integratie van VIND Antwoord in de eMAXX KennisBank. Tijdens de beurs Overheid & ICT 2011 hebben Andries Bink van gemeente Rijnwoude, Marieke Cambeen, directeur van Sdu Uitgevers en Michel Veenhuis, directeur van Exxellence Group, deze samenwerking bekrachtigd.

VIND Antwoord en eMAXX KennisBank
VIND Antwoord biedt actuele informatie aan gemeenten middels 1000 heldere gemeentelijke Vraag Antwoord Combinaties, opgesteld volgens de ICTU-richtlijnen. Door de integratie van de KennisBank binnen het eMAXX KlantContactSysteem (KCS) kunnen gemeenten binnen het KCC op een eenvoudige wijze gebruik maken van de rijke content uit VIND Antwoord. Daarnaast is de KennisBank eenvoudig te implementeren binnen het eMAXX digitale loket ten behoeve van het (self-service) internetkanaal.

Antwoord (C)
Zowel het eMAXX KCS als VIND Antwoord zijn primair gericht op het optimaliseren van de dienstverlening zoals bedoeld in het Concept Antwoord(C). Door de ingezette samenwerking kunnen gemeenten nog beter en effectiever hun doelen nastreven: sneller en begrijpelijker het juiste antwoord geven via verschillende kanalen.

Gemeente Rijnwoude
Afgelopen jaar heeft Rijnwoude geïnvesteerd in de benodigde software voor de dienstverlening. Er is een dienstverleningsprogramma opgesteld, dat samen met het informatieplan de basis legt voor het uitvoeringsprogramma dienstverlening. Een van de prioriteiten van de gemeente vormt een snelle en eenduidige beantwoording van de vragen van de inwoners. Gemeente Rijnwoude verwacht door de koppeling met Sdu Information Solutions en Exxellence Group deze een behoorlijke vlucht te laten nemen.

Exxellence Group
Exxellence Group levert software en diensten op het gebied van elektronische dienstverlening binnen het (semi-)overheidsdomein. De in eigen huis ontwikkelde multichannel eMAXX Suite wordt veelvuldig ingezet als oplossing binnen diverse overheidsthema's. Zo biedt de eMAXX Suite complete ondersteuning voor KCC medewerkers en kan het geïntegreerde eMAXX ZaakSysteem het zaakgerichte werken binnen een organisatie naar een hoger niveau brengen. Meer informatie: www.exxellence.nl

Sdu Information Solutions
Sdu Information Solutions is gespecialiseerd in het efficiënt ontsluiten van content voor overheden en burgers. Sdu Information Solutions biedt oplossingen die in ieder gewenst systeem inpasbaar zijn. Al onze oplossingen zijn gebaseerd op logische informatiestromen, met heldere en gevalideerde inhoud. Een basisprincipe dat zorgt voor een efficiënte en effectieve dialoog, zowel intern als extern. Meer informatie: www.sdu-informationsolutions.nl.

///// Einde persbericht /////

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.sdu-informationsolutions.nl
Bijlage:
* exxellence_sdu_rijnwoude_27042011docx




Razende Robot Reporter