Interbrew


Bronzen Stier voor RKC Waalwijk, Brood, De Vogel en De Vries

Zeist, 27 april 2011 - Alle trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League hebben weer bepaald wie de Bronzen Stieren van de vierde periode hebben gewonnen. Zij verkozen Ruud Brood van RKC Waalwijk tot beste trainer en Wouter de Vogel van SC Telstar tot het grootste talent. Op basis van de ranglijst eisten RKC Waalwijk (ploeg) en SC Cambuur-spits Mark de Vries (topscorer) de andere twee stieren voor zich op.

De verkiezing voor beste speler loopt nog tot donderdagmiddag 15.00 uur. Ook hiervoor nomineerden de trainers en aanvoerders alvast de vijf kandidaten. Wat hen betreft gaan Arne Slot (FC Zwolle), Marc Höcher (Helmond Sport), Derk Boerrigter (RKC Waalwijk), Tom van Hyfte (MVV Maastricht) en Donny de Groot (RKC Waalwijk) strijden om de Bronzen Stier voor beste speler.

Aankomende donderdag wordt de beste speler van de periode aangewezen. Wie deze Bronzen Stier daadwerkelijk gaat winnen, bepaalt u als publiek! Tot en met donderdag 28 april 15.00 uur kan uw voorkeur doorgebeld worden naar het nummer 0909-5010556 (60 cent per gesprek).

Als winnaar van de vierde periode pakte RKC Waalwijk de Bronzen Stier voor het beste team van de periode. Het team van trainer Ruud Brood won zeven van de acht duels en speelde een keer gelijk. Goed voor 22 punten en ruim genoeg om MVV (16 punten) van het lijf te houden. De reeks leverde de Brabanders bovendien het uitzicht op de titel op. Die prestatie werd op waarde geschat, want Ruud Brood won de Bronzen Stier voor beste trainer van de vierde periode.

Mark de Vries (SC Cambuur) en Melvin Platje (FC Volendam) waren de topschutters van de vierde periode. Beiden maakten zeven goals. De Bronzen Stier voor topscorer ging uiteindelijk naar De Vries. De Gouden Stier-winnaar van vorig seizoen had namelijk minder minuten nodig om tot zijn totaalproductie te komen. De Vries speelde in de vierde periode 606 minuten, Platje 687.

De Bronzen Stier voor talent van de periode kwam terecht in Velsen. Daar viel het spel van AZ-huurling Wouter de Vogel in de smaak. Vooral zijn hakgoal tegen FC Emmen bracht hem in de spotlights, want niet veel later meldde Eredivisionist ADO Den Haag zich voor de aanvaller van sc Telstar.