Gemeente Coevorden

Swaneburg ondertekend

Contracten voor exploitatie en beheer van De Swaneburg ondertekend

woensdag 27 april 2011
Fons van Beers, wethouder Geert Roeles en wethouder Bouke Arends tekenen de contracten. Klik om te vergroten

Fons van Beers, wethouder Geert Roeles en wethouder Bouke Arends tekenen de contracten.

De gemeente Coevorden en de gemeente Emmen gaan samenwerken wat betreft de exploitatie en beheer van sportcomplex De Swaneburg in Coevorden. De gemeente Coevorden blijft eigenaar van het gebouw en houdt zeggenschap over openingstijden, de tarieven en het onderhoud. De contracten hiervoor werden op woensdag 27 april om 14.00 uur in De Swaneburg getekend door de wethouders Geert Roeles (gemeente Coevorden) en Bouke Arends (gemeente Emmen) en door Fons van Beers (bestuurslid van de Tijdelijke Stichting Exploitatie Zwem- en Sportaccommodaties).

De gemeente Coevorden heeft in 2008 een huur- en exploitatieovereenkomst afgesloten met de Tijdelijke Stichting Exploitatie Zwem- en Sportaccommodaties. Deze stichting huurt vanaf 27 april 2011 het management vanuit de gemeente Emmen in. De gemeente Coevorden heeft voor het beheer en exploitatie van sportcomplex De Swaneburg samenwerking gezocht met de gemeente Emmen omdat Emmen ervaring heeft met het beheer en exploitatie van diverse complexen, zoals Zwem- en golfslagbad Aquarena. Op dit moment vallen alle personeelsleden onder de Tijdelijke Stichting. Er ligt een besluit ter goedkeuring bij Gedeputeerde Staten over de oprichting van stichting De Swaneburg. Zodra deze definitieve stichting is opgericht, komen de medewerkers in dienst van deze stichting.

Geschiedenis
In april 2008 is de exploitatie en het beheer van De Swaneburg, vanwege de beëindiging van de relatie met ZIB Coevorden bv, tijdelijk overgenomen door de Tijdelijke Stichting Exploitatie Zwem- en Sportaccommodaties onder de vlag van Drijver en Partners. De stichting heeft als belangrijkste opdracht meegekregen om het complex weer positief onder de aandacht van de bevolking te brengen en om het complex veilig en verantwoord te kunnen gebruiken. Inmiddels voldoet het complex aan de eisen en zijn in het beheer en de exploitatie belangrijke en grote stappen gezet.

Samenwerking
De beide wethouders gaven aan blij te zijn met de samenwerking en vertrouwen te hebben in de toekomst van de Swaneburg. Wethouder Roeles: "De basis bij de Swaneburg is goed. De medewerkers hebben in de afgelopen tijd, die soms lastig was, de boel draaiende gehouden. Samen met het nieuwe management gaan ze er weer tegenaan en ik denk dat het een prettige samenwerking wordt met de gemeente Emmen."