Gemeente Enschede

Gemeente en Enschede Promotie samen op Enschede.nl

Van gemeentesite naar stadsportal

De gemeentelijke website Enschede.nl krijgt begin mei een ander aanzien. Enschede.nl heeft samen met Enschede Promotie een nieuwe beginpagina ontwikkeld, waar men niet alleen gemeentelijke maar ook andere Enschedese informatie vindt. Vanaf deze `portal' kom je bijvoorbeeld ook bij FC Twente, TV Enschede of op Uitinenschede.nl.

Vanaf woensdag 27 april is een testversie van de portal te bekijken via enschede.nl/beta. De gemeente nodigt iedereen uit om deze te bezoeken en reacties achter te laten. Na ruim een week gaat de portal echt live. De portal is nu nog bescheiden van opzet, maar inwoners, bedrijven, bezoekers en studenten moeten via Enschede.nl steeds beter toegang krijgen tot alles wat de stad te bieden heeft. Dat is een grote stap: Enschede.nl was altijd exclusief van de gemeente. Dat domein komt de komende tijd beschikbaar voor de hele stad. Daarvoor zoeken gemeente en Enschede Promotie samenwerking met bedrijven en instellingen die als partners willen meedoen. TV Enschede FM, Werkplein Enschede en FC Twente hebben alvast een plaats op de portal.

Stadsportal
De portal is in eerste instantie niet meer dan één pagina. De achterliggende pagina's van bijvoorbeeld UitinEnschede en gemeente blijven voorlopig hetzelfde. Op die manier kan er al doende ervaring opgedaan worden met een toenemend aantal partners. In het komende jaar worden ook de achterliggende pagina's geheel opnieuw ingericht. In die volgende stap is er ook veel plaats voor maatwerk. De bezoeker kan dan zelf persoonlijke keuzes maken voor wat hij wel en niet wilt zien. Intussen kan de bezoeker steeds meer bedrijven, wijken, verenigingen, scholen etc. vinden op Enschede.nl.

In november 2010 besloot het Enschedese college van B&W tot de bouw van een nieuw enschede.nl met een functie als stadsportal. De gemeente Enschede is jarenlang zeer succesvol geweest op internet en is dat nog steeds met digitale dienstverlening. Maar de huidige internetinstrumenten passen niet meer bij de ambities uit het collegeakkoord op het gebied van communicatie, interactie en samenwerking met inwoners en partners.