Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Aanhouding brandstichting autos Hilversum

Hilversum, 27-04-2011 o De politie Gooi en Vechtstreek heeft woensdagochtend 27 april 2011 een 24-jarige Hilversummer in zijn woning aangehouden op verdenking van brandstichting. De Hilversummer wordt ervan verdacht 10 mei 2010 autos in brand te hebben gestoken op de Franciscusweg in Hilversum.

Naar aanleiding van aangetroffen sporen en verder rechercheonderzoek is de verdachte in beeld gekomen. De Hilversummer heeft de branden bekend. Hij wordt vrijdag 29 april voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.

Berichtgeving 10 mei 2010
Maandag 10 mei kwam even na 04.00 uur de melding van een autobrand aan de Franciscusweg. Ter plaatse bleken twee autos in de brand te staan, op twee verschillende terreinen. Ter hoogte van auto 1 is de brand overgeslagen op een andere auto die aan de achterzijde is uitgebrand. Ook een afvalcontainer stond in brand en de gevel van een pand op het terrein raakte beschadigd. Ter hoogte van auto 2 is de brand overgeslagen op twee andere autos die ook uitgebrand zijn. Drie andere autos liepen schade op. De brandweer bluste de branden. De oorzaak van de branden is brandstichting, een onderzoek is ingesteld.