Rochdale


27 april 2011
Brand in De Tsaar Zaandam

Zaterdag 23 april zijn de aanwezige bewoners van het appartementencomplex de Tsaar aan de Hermitage in Zaandam geëvacueerd vanwege een brand op de bovenste etage.

Ook de gasten van het nabijgelegen hotel moesten hun kamer verlaten en werden uit voorzorg in de lobby van het hotel opgevangen. Binnen enkele uren had de brandweer het vuur onder controle. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een illegale hennepplantage in een woning op de bovenste etage. Hier is waarschijnlijk kortsluiting ontstaan. De Politie doet nu onderzoek om vast te stellen of dit inderdaad de oorzaak is.

Schade
De bovenste twee woningen zijn uitgebrand. Daarnaast is er waterschade en roetschade ontstaan in onder andere de lift van de Pakhuizen, het trappenhuis en de onderliggende woningen. Ook is de binnentuin vervuild.

Er wordt nu hard gewerkt om het schoon te maken en de vervuiling zo snel mogelijk op te lossen. Eerste prioriteit is het dichten van het dak.

Ook gaan we zo snel mogelijk de roetschade aanpakken en schoonmaken.

De lift in de Pakhuizen is door de waterschade buiten gebruik. Deze lift wordt zo snel mogelijk hersteld. Vermoedelijk is de lift nog minstens een week buiten gebruik. Bewoners kunnen nog wel gebruik maken van de lift aan de kant van het hotel of van de trappen.

Meer informatie
Er lijkt geen schade te zijn in de overige woningen. Bewoners die tcoh schade ontdekken, hebben het advies gekregen zo snel mogelijk contact op te nemen met de eigen verzekering.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.