Rijksoverheid

Hoe gaat het met het ondernemerschap in Nederland?

Nieuwsbericht | 27-04-2011

Ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie gaan donderdag 28 april 2011 tijdens het debat `De Stand van het Land: jong, innovatief en ambitieus ondernemerschap in Nederland' in debat over ondernemen in Nederland.

Onderzoek ondernemersklimaat

Twee economen van de London School of Economics, Zoltan Acs en Saul Estrin, presenteren de resultaten van hun onderzoek naar het Nederlandse ondernemersklimaat. Minister Verhagen van EL&I presenteert op zijn beurt de plannen van het kabinet om ondernemerschap verder te stimuleren. Daarnaast zijn er presentaties over onder andere etnisch ondernemen en slim netwerken.

Ondernemersklimaat verbeteren

Afsluitend wordt er in een panel gediscussieerd over de vraag hoe het ondernemersklimaat in Nederland verder verbeterd kan worden. Ondernemer Arko van Brakel is dagvoorzitter.

Eerste lustrum

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). ACE viert met het congres haar eerste lustrum.