Openbaar Ministerie

Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar meerdere inbraken in Den Haag

27 april 2011 - Arrondissementsparket Den Haag

De recherche van politiebureau Scheveningen heeft opnieuw twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar meerdere inbraken in Den Haag. Het gaat om een 21-jarige Hagenaar en een even oude man zonder vaste woonplaats. Zij zitten voor 90 dagen in de gevangenhouding. Eind januari en begin februari werden in al vier mannen en een vrouw aangehouden. Alle zeven verdachten moeten vrijdag 29 april voor de rechter verschijnen tijdens een pro forma zitting.

Naast de twee verdachten die als laatste zijn aangehouden, gaat het om drie mannen (25, 33 en 48) uit Den Haag en een 29-jarige man uit Lisse. De vrouw is 23 jaar en komt ook uit Den Haag.

Start onderzoek
De recherche van bureau Scheveningen startte medio vorig jaar onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek naar bedrijfsinbraken. Tussen maart en juni 2010 vonden er meerdere inbraken plaats bij bedrijven die dicht bij elkaar in de buurt liggen of die dezelfde eigenaar hebben. Bij elke inbraak werden grote geldbedragen buitgemaakt. Dit geld lag vaak in een kluis.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling nadat er bij de recherche informatie binnenkwam over twee mogelijke daders. Uit het onderzoek kwamen ook andere strafbare feiten aan het licht, zoals woninginbraken en geweldsmisdrijven. Deze misdrijven werden door het hele land heen gepleegd.

De verdachten werden door het arrestatieteam aangehouden. Hierna vonden er ook huiszoekingen plaats. Hierbij werden diverse goederen zoals wapens en huisraad in beslag genomen. Een groot deel van deze goederen is te herleiden naar de gepleegde diefstallen en inbraken.