FNV Bondgenoten

Cao Motorvoertuigen: op naar de onderhandelingstafel


* 14-04-2011

* Tineke Moleman

* 1 reacties

De caovoorstellen voor een nieuwe Cao Motorvoertuigen & Tweewielerbedrijven zijn door de aanwezige leden op de Bedrijfsgroepsconferentie aangenomen. Daarmee is de weg geopend voor de gesprekken met de werkgevers op 27 april aanstaande. Ons motto: "Alles draait om vaklieden".


- De caovoorstellenbrief is naar de werkgevers: "Geachte heer Kleiboer"


- Lees ook het pamflet "Alles draait om vaklieden"

Afgelopen 7 april heeft voor het eerst binnen de branche Motorvoertuigen & Tweewieler bedrijven een bedrijfsgroepsconferentie plaatsgevonden.

Op deze dag zijn de uitkomsten van de ledenraadpleging over de concept Cao-voorstellen aan de deelnemers gepresenteerd en er was voldoende ruimte voor vragen en discussie. De deelnemers hebben uiteindelijk aan het einde van de conferentie de concept Cao-voorstellen definitief vastgesteld, en daarmee ook de prioriteiten voor de onderhandelaars Jan Berghuis & Jos Brocken.

Er is ook een cao-commissie gevormd, die tijdens de onderhandelingen als klankbord zullen fungeren naar de onderhandelaars. Een van de aanwezige kaderleden zal zitting hebben in de onderhandelingsdelegatie en samen met de landelijk onderhandelaars, Jan Berghuis en Jos Brocken, bij de onderhandelingen over de nieuwe cao aanwezig zijn.