Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers verdacht van gewelddadige straatroof
Publicatiedatum: 27-4-2011 8:44:10

ARNHEM - De recherche heeft twee 18-jarige Arnhemmers aangehouden omdat ze ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een gewelddadige straatroof in de vroege ochtenduren van zondag 20 februari. Het slachtoffer, een 30-jarige Arnhemmer, was daarbij gewond geraakt.

Die zondag rond vier uur in de ochtend werd het slachtoffer op het Velperplein door twee mannen belaagd terwijl hij geld aan het pinnen was. Tijdens de schermutseling zou het slachtoffer door zijn belagers in het gezicht zijn getrapt waarna ze kans zagen zijn portemonnee afhandig te maken. Nadat vergeefs geprobeerd was geld te pinnen gingen beide mannen er vandoor.

Meerdere zaken
Het slachtoffer waarschuwde de politie die nog naar de daders heeft gezocht. Dat leverde echter geen resultaat meer op. Bij het daaropvolgende onderzoek kwam een van de 18-jarige Arnhemmers in beeld. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Onderzocht wordt welke rol hij bij de straatroof heeft gespeeld. Een andere 18-jarige Arnhemmer was in het onderzoek al eerder aangehouden (op zondag 17 april). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere zaken en is intussen door de rechter commissaris in bewaring gesteld.(2011020675 / 2011045368-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053