Nederlandse Tafeltennisbond


GAC Group titelsponsor WK Tafeltennis 2011 in Rotterdam 26-4-2011

De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) heeft dinsdag bekend gemaakt een titelsponsor te hebben gecontracteerd voor de wereldkampioenschappen in Rotterdam (8-15 mei). De Chinese autofabrikant GAC Group heeft haar naam verbonden aan het evenement in Ahoy.

ITTF-voorzitter Adham Sharara (links) en GAC Group bestuursvoorzitter Zhen Qinghong bij de ondertekening. (FOTO: ITTF)

Eerder al legde de ITTF het telecommunicatiebedrijf China Unicom en het Duits-Zwitserse Liebherr vast als hoofdsponsoren voor de WK Tafeltennis 2011. Gerflor, Tibhar en DHS zijn als sponsoren verantwoordelijk voor de materialen bij het evenement.

Niet eerder hebben zoveel atleten toegezegd om aan een individueel WK Tafeltennis mee te gaan doen. Hiermee zijn de WK nu al de grootste ooit. Naast de aanwezigheid van de gehele wereldtop worden er onder de noemer "Join the table!", diverse side-events georganiseerd ter promotie van de tafeltennissport. Meer informatie over het WK Tafeltennis is te vinden op www.wktafeltennis.nl.

Veertien Nederlandse tafeltennissers nemen van 8 t/m 15 mei deel aan de WK Tafeltennis in eigen land. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) zet de WK intensief in om de sport te promoten. Voor de doelgroepen kinderen (Table Stars), Aziaten, gehandicapten en bedrijven (Join the Table) organiseert de NTTB vóór, tijdens en na het evenement een grote breedtesportcampagne met onder andere side-events, scholierentoernooien, bedrijfsladdercompetities en clinics. Meer informatie over de Oranjeselectie is te vinden via www.nttb.nl/wk2011. Alles over de breedtesportcampagne staat op www.jointhetable.nl en www.tablestars.nl.

Persbericht ITTF