Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WOENSDAG 27 april 2011

Kun je literatuur lezen als muziek?

Wil je literatuur lezen als muziek? Misschien zou dat de literatuur anders maken, een extra dimensie geven? Thomas van Aalten probeert in zijn artikel antwoord te geven op deze en andere swingende vragen; hij betoogt dat in de popcultuur veel meer literatuur schuilgaat dan onderkend wordt. Columnist Said El Haji legt er nog een schepje bovenop en stelt dat er nog altijd meer muziek zit in muziek dan in literatuur.

Schrijver en verslaggever John Schoorl staat centraal en vertelt redacteur Erik Brus over zijn muziekverhalenbundel De dag dat ik naar de Arctic Monkeys ging. Zijn bundel beschrijft de meest uiteenlopende muziekstijlen, de eenheid is te vinden in de manier waarop Schoorl over muziek schrijft. Niet door muzikanten te interviewen in hotelkamers - zoals muziekjournalisten dat vaak doen - maar door unieke en minder voor de hand liggende muziekverhalen op te tekenen.

In Onze Verslaggever woont Maarten Das een optreden bij van Half Way Station in Paradiso. De vergelijking is voor deze filmhuisfilmkenner snel gelegd, O Brother Where Art Thou. Schrijfster Elfie Tromp beschrijft in 'Schoonspoelen' haar rendez-vous met een koekblikbanjospeler, opgeduikeld tijdens een literair festival, en de woorden in de poëzie van Delphine Lecompte blijven als muziek hangen in je hoofd. Fred de Vries schrijft over de Australische cultband The Triffids. Bovendien heeft deze nieuwe muzikaal getinte editie van Passionate Magazine Barend Toet (over 40 jaar OOR) en Justin Bieber in zich weten te verenigen.

Literariteiten en online recensies
Voor de liefhebbers van Literariteiten is het vernieuwde Passionatemagazine.nl een uitkomst. Elke woensdag brengt schrijfster Hanneke Hendrix actuele, grappige of originele wetenswaardigheden over de hedendaagse literatuur. Bovendien is de redactie gestart met het plaatsen van online boekrecensies voor eenieder die op de hoogte wil blijven van de trends in de literatuur en nieuwe boeken voorgeschoteld wil krijgen die het lezen écht waard zijn.

Passionate Magazine is een eigentijds magazine dat je op een journalistieke en niet-elitaire manier op de hoogte houdt van proza, poëzie, columns, strips, recensies, events en meer. Vind ons ook op Facebook!

Passionate Magazine
Mei/juni 2011
Jaargang 18, nummer 3
Abonnement: E 35 (6 edities)

Losse verkoop: E 6,95
Passionatemagazine.nl
Facebook: Passionate Magazine

Losse verkoop: verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online op passionatemagazine.nl