Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Medewerkers Accor bezorgen cliënten van Amerpoort een kleurrijke tuin

Amsterdam, woensdag 27 april 2011- Dankzij personeel van Accor Hotels Nederland kunnen cliënten van Amerpoort in Baarn, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, met het mooie weer lekker buiten zitten in een opgeknapte, gemeenschappelijke tuin. In het kader van Earth Guest Day tuinierden ruim 50 medewerkers van Accor Hotels Nederland donderdag 21 april in de tuin en maakten zij deze zomerklaar.

Accor Hotels grijpt Earth Guest Day wereldwijd aan om het belang van duurzaam werken onder de aandacht van haar 150.000 medewerkers te brengen. In alle landen waar de onderneming actief is, namen medewerkers initiatieven die de duurzaamheid van het leefmilieu ten goede komen. De wereldwijde betrokkenheid van Accor bij Earth Guest Day startte in 2007. Vorig jaar hielpen de medewerkers van Accor zorgtuinderij 'Het groene erf' in het Noord-Hollandse Waarland aan een nieuwe biologische winkel.

Dit jaar stond het Earth Guest Day-programma in het teken van ecologie en daarom koos Accor Hotels deze keer voor een project met accent op natuur. Als onderdeel van '1000 Dromen Dromen', een initiatief van Amerpoort waarmee het de dromen van cliënten laat uitkomen, hebben medewerkers van Accor de gemeenschappelijke tuin opgeknapt en zomerklaar gemaakt. De medewerkers van Accor legden een vijver aan, plantten verschillende kleurrijke bloemen en planten en wiedden het onkruid. Ook werd een kruidentuin aangelegd en maakte een van de medewerkers een vrolijke muurschildering.

Meer informatie over Amerpoort kunt u vinden op http://www.amerpoort.nl/.

()

//////////////////
Onderschrift foto: Medewerkers van Accor Hotels Nederland bezorgen cliënten van Amerpoort een kleurrijke tuin

//////////////////
Over Accor
Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1, Motel 6 en aanverwante activiteiten zoals Thalassa sea & spa en Lenôtre beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend, het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel ­ The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule1 hotels.

//////////////////
Voor meer informatie (niet ter publicatie)