Ingezonden persbericht


Wooncompagnie houdt open huis in nieuwbouwproject Purmerend

Geslaagd 'kinderfeestje' in nieuwe kinderopvang Partou

De HipHop Rap moet donderdag 21 april in de hele Limbostraat te horen zijn geweest. Tientallen kinderen zongen het zo luid mogelijk in het galmende, betonnen geraamte van hun nieuwe kinderdagopvang. Het was feest. De bouw verloopt uitstekend en dus besloot woningcorporatie Wooncompagnie alle samenwerkende partijen uit te nodigen voor een gezellige middag. En dat werd het!

Twee luchtkussens werden flink op de proef gesteld door de kids. Wie even op zijn beurt moest wachten, genoot in de zon van limonade en chips. Veel ouders deden hetzelfde, maar dan aan statafels. Een praatje met de buren, maar ook met de ontwikkelaar, de aannemer, de bouwtechnisch begeleider of de architect was mogelijk. Iedereen was present. Ook de bouwvakkers, die eerder al waren verrast met vers belegde broodjes voor de lunch.

Droomkinderdagverblijf
De architect, Ted Schulten, was voor veel kinderen een bekend gezicht. Kort geleden kwam hij langs om samen hun Ždroomkinderdagverblijf' te knutselen. Dat was leuk voor hen, maar ook zinvol voor hem: 'Ik probeer altijd te ontwerpen vanuit de gebruiker. Kinderen geven lekker onbevangen aan wat er in hun koppies opkomt.ÂŽ Het resultaat, een prachtige maquette, was binnen te bewonderen.

Themaruimten
Na een korte toespraak van Leo Huyssoon (regiomanager Partou kinderopvang) en Marije Jurriëns (woningcorporatie Wooncompagnie) mocht iedereen het pand in aanbouw betreden. Daar zongen de kinderen de HipHop Rap! De trotse Juf Katinka van BSO HipHop: 'Goed hè! We zijn ook zo enthousiast. Elke ruimte krijgt een thema, van natuur tot beweging en van media tot fantasie. Super!Ž

Kijkgaten

Terug in het zonnetje werd het project vrolijk verder besproken. Voor Ton van Langen en Klaas de Wit van Mulder Obdam is de klus ÂŽklein maar fijn, met veel strakke en leuke elementen'. Als voorbeeld noemt directievoerder Rik Siebers van BBA de grote kijkgaten in de binnenmuren. Daarnaast roemt hij de prettige samenwerking tussen alle partijen. Leo Huyssoon van Partou Kinderopvang voegt daaraan toe dat hij wel vaker met een woningcorporatie wil samenwerken: 'Kort gezegd biedt het ons bepaalde extra mogelijkheden en dekt het een deel van onze risico's af omdat zij eigenaar worden.ÂŽ

Meer informatie
De kinderopvang beschikt straks over een balkon op de eerste verdieping, grote schuifpuien en een veranda. Naast duurzaamheid is contact met de buitenwereld immers een voornaam speerpunt achter het ontwerp. Volgens de planning wordt het pand begin augustus opgeleverd. Meer informatie over het bijzondere ontwerp is te vinden op www.bouwcompagnie.nl > Projecten in ontwikkeling.