Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 27 april 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 27 april t/m zondag 8 mei 2011

Woensdag 27 april
09.15 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. De burgemeester maakt kennis met het bestuur en de zusters en wordt rondgeleid. Locatie: Zuidsingel 40 te Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt met wethouder Boeve bedrijven in de binnenstad en maakt nader kennis met de ondernemersverenigingen Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amersfoort en de OBA (Ondernemers Binnenstad Amersfoort). Locatie: Verschillende locaties in de binnenstad van Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Barendregt wordt de eerste Vriend van Amersfoort Jazz tijdens Jazz-avond van Amersfoort Jazz in De Observant. Locatie: Observant Amersfoort, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Buijtelaar spreekt tijdens het 10-jarig jubileum van 'De Krasse Knarren' bij voetbalvereniging Cobu Boys. 'De Krasse Knarren' is een groep van 50-75 jarigen die naast hun wekelijkse voetbalplezier veel klussen opknappen binnen hun club. Locatie: Sportpark Zielhorst 10 te Amersfoort.

Donderdag 28 april
14.00 uur
Wethouder Tigelaar brengt een werkbezoek aan de Vosheuvelschool. Locatie: Heiligenbergerweg 185 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft als voorzitter van de landelijke Taskforce tegen woonoverlast, de aftrap voor het Landelijk Platform Woonoverlast, waarin professionals van politie, woningcorporaties, zorgnetwerken (GGD en GGZ), buurtbemiddeling en gemeenten kennis uitwisselen en methodieken delen. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouder Van 't Erve onthult het nieuw beschilderde trafohuisje in de buurt De Bik te Hoogland. Met behulp van buurtbudget 2010 is deze schildering van een door graffiti ontsierd trafohuisje mogelijk gemaakt. De wandschildering is ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaar Daniël van de Haterd. Locatie: De Koop te Hoogland.

Vrijdag 29 april
10.00 uur
De collegeleden zijn aanwezig bij de Algemene Gelegenheid, de 'Lintjesregen'. Burgemeester Bolsius reikt Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van Amersfoort die zich als vrijwilliger gedurende vele jaren intensief hebben ingezet voor de maatschappij. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Tigelaar is aanwezig bij de presentatie van het boek "Ondergronds in het Soesterkwartier" (het geheim van de Westerkerk). Dit is een initiatief van comité Verzetsgroep Westerkerk en het wijkmuseum Soesterkwartier. Locatie: Gebouw Irene bij de Westerkerk, Dollardstraat/Lingestraat te Amersfoort.

15.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens de bijeenkomst van de Stichting Vriendenkring Neuengamme, die de belangen van overlevenden en nabestaanden van concentratiekamp Neuengamme behartigt. Onder de aanwezigen zijn dr. H.P. Behr, ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in Nederland en mevrouw G. Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer. Tijdens deze bijeenkomst wordt een boek gepresenteerd over de Nederlanders op de Cap Arcona, de Thielbek en de Athen, drie schepen met concentratiekampgevangenen die op 3 mei 1945 gebombardeerd zijn. Locatie: DHV, Laan 1914 nr 35 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de afscheidsreceptie van drs. C.M. de Vos als burgemeester van de gemeente Nieuwegein. Locatie: Nieuwegeins Business Center, Blokhoeve 1 te Nieuwegein.

Zaterdag 30 april
09.15 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de aubade, georganiseerd door Oranjevereniging Hooglanderveen en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hooglanderveen.

10.00 uur
Wethouder Van 't Erve bezoekt de aubade, georganiseerd door Oranjevereniging Nieuwland en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Patriciërslaan te Amersfoort.

10.15 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt de aubade ter gelegenheid van Koninginnedag, georganiseerd door Oranjevereniging Hoogland. Locatie: Kraailandhof te Hoogland.

11.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt na de aubade georganiseerd door de vereniging Horeca Hof Groep ter gelegenheid van Koninginnedag en geeft het startsein voor het oplaten van de ballonnen. De jeugdorkesten van Juliana en Bernhard spelen enige liederen waaronder het Wilhelmus.

12.00 uur
Burgemeester Bolsius geeft het startschot voor de Oranjeloop, georganiseerd door de Amersfoortse Oranjevereniging ter gelegenheid van Koninginnedag. Locatie: Eemkade ter hoogte van Zandfoort aan de Eem.

Maandag 2 mei
9.15 uur
Wethouder Boeve geeft het startsein voor de Duurzame Karavaan, een project dat valt binnen het Amersfoortse NME Arrangement en waaraan, naast het CNME Landgoed Schothorst, vier lokale partijen samenwerken. Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst, Wageningseberg 43 te Amersfoort.

Dinsdag 3 mei
17.00 uur
Burgemeester Bolsius werkt mee aan de radio-uitzending Radio 5 Nostalgia; hij spreekt met Tineke de Nooij over het burgemeestersambt. Locatie: AKN Gebouw, 's Gravelandseweg 80 te Hilversum.

Woensdag 4 mei
11.00 uur
Burgemeester Bolsius bezoekt samen met de Tsjechische en de Slowaakse ambassadeur de graven van tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Tsjechoslowaakse soldaten. Locatie: Rusthof, Dodeweg 31 te Leusden.

19.00 uur
Burgemeester Bolsius en burgemeester Vermeulen van de gemeente Leusden leggen een krans tijdens de Stille Tocht ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: Kamp Amersfoort, Loes Overeemlaan 19 te Leusden.

19.00 uur
Wethouder Buijtelaar bezoekt de kerkdienst voorafgaande aan en is aanwezig bij de kranslegging bij de herdenkingsnaald van Hoogland ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: De Inham, Hamseweg te Hoogland.

20.00 uur
Wethouder Barendregt bezoekt de kranslegging ter gelegenheid van Dodenherdenking. Locatie: herdenkingsmonument Molendijkflat in Rustenburg, Verzetsplein te Amersfoort.

21.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens het herdenkingsconcert door Toonkunst Amersfoort. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29 te Amersfoort.

Zaterdag 7 mei
14.30 uur
Wethouder Barendregt opent de tentoonstelling City Faces. Dit is een kennismakingsproject van ouderen met jongeren, van jongeren met ondernemers, van werkenden met niet-werkenden en van kansrijke en kansarme bewoners. Locatie: Emiclaerhof 320 A te Amersfoort.

Zondag 8 mei
11.00 uur
Wethouder Buijtelaar is aanwezig bij de herdenking - Hazkar voor de Canadese en Engelse militairen en Nederlandse verzetsstrijders. Locatie: Rusthof, Dodeweg 31 te Leusden.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort