Ingezonden persbericht


Persbericht

DUTCH FILMWORKS EN UPC NEDERLAND VERLENGEN SAMENWERKING

DFW levert in 2011 onder meer The American, Saw VII 3D, De Eetclub, Stone, Pizza Maffia, Drive Angry 3D, The Mechanic, 50/50, The Three Musketeers 3D, Conan 3D, Last Night en The Hole 3D voor UPC On Demand.

Dutch FilmWorks (DFW) levert ook in de aankomende twee jaar films aan UPC voor haar UPC On Demand-platform. Beide partijen hebben de bestaande samenwerking met twee jaar verlengd.

Sinds 2006 levert DFW content voor het Video On Demand-platform van UPC met films zoals The Expendables, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Righteous Kill en The Reader. De komende twee jaar wordt de samenwerking voortgezet en levert DFW de volgende films aan:

THE AMERICAN
Een film van Anton Corbijn gebaseerd op de roman van Martin Booth. Met in de hoofdrollen George Clooney, Violante Placido, Thekla Reuten, Paolo Bonacelli, Johan Leysen en Bruce Altman.

SAW VII 3D
Het nieuwste en laatste deel uit de SAW reeks, gefilmd met de nieuwste 3D-technieken. Geregisseerd door Kevin Greutert. Met in de hoofdrollen Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russell en Cary Elwes.

DE EETCLUB
Een film van Robert-Jan Westdijk naar de bestseller van Saskia Noort. Met in de hoofdrollen Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman, Halina Reijn, Angela Schijf, Birgit Schuurman, Mark van Eeuwen en Peter Paul Muller.

STONE
Een spannende psychologische thriller van John Curran, met twee van de grootste acteurs van hun generaties, Robert De Niro en Edward Norton. Verder in de hoofdrollen Milla Jovovich en Frances Conroy.

PIZZA MAFFIA
Een film van Tim Oliehoek naar het gelijknamige boek van Khalid Boudou. Met in de hoofdrollen Sallie Harmsen, Sabri Saad El-Hamus, Iliass Ojja, Mamoun Elyounoussi en Micael John Fedun.

DRIVE ANGRY 3D
Een film van Patrick Lussier. Het grootste 3D actiespektakel van het jaar, met in de hoofdrollen Nicholas Cage, Billy Burke en Amber Heard.

THE MECHANIC
Een keiharde actiefilm van Simon West, regisseur van o.a. Con Air en Tomb Raider. Met in de hoofdrollen Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland.

50/50
Een aangrijpend komisch drama van Jonathan Levine, met Seth Rogen in de rol van zijn leven. Daarnaast in de hoofdrollen Joseph Gordon-Levitt en Anna Kendrick.

THE THREE MUSKETEERS 3D
Een film van Paul W.S. Anderson. Het eeuwenoude verhaal van de Drie Musketiers gefilmd in 3D. Met in de hoofdrollen Orlando Bloom, Christoph Waltz, Milla Jovovich en Mads Mikkelsen.

CONAN 3D
Een film van Marcus Nispel. De langverwachte remake van de klassieker Conan the Barbarian, gefilmd in 3D, met een budget van $ 80mln. Met in de hoofdrollen Jason Momoa, Rachel Nichols, Ron Perlman en Rose McGowan.

LAST NIGHT
Een film over een gecompliceerde liefde, loyaliteit en verraad van regisseur Massy Tadjedin. Met in de hoofdrollen Keira Knightley, Eva Mendes, Guillaume Canet en Sam Worthington.

THE HOLE 3D
Een film van Joe Dante, bekend van o.a. Gremlins. Ieders ergste nachtmerries en angsten komen tot leven in een huiveringwekkend 3D spektakel. Met in de hoofdrollen Chris Massoglia, Haley Bennett en Nathan Gamble.

Over UPC On Demand
Met UPC On Demand geeft kabel- en mediabedrijf UPC Nederland haar digitale televisieklanten de mogelijkheid om via de mediabox films en series te bestellen en direct te bekijken. Klanten betalen per film of per aflevering. UPC biedt haar klanten allerlei soorten films van blockbuster tot arthouse, die klanten gedurende de huurperiode onbeperkt kunnen bekijken. Mochten klanten tussentijds de film willen pauzeren, dan kan dat ook.

Over Dutch Filmworks
Dutch FilmWorks (DFW) is een filmuitgever die sinds 1998 een toonaangevende rol speelt in de Benelux bij de distributie van films in zowel de bioscoop, als op DVD en Blu-Ray, op televisie en Video On demand. Naast de prominente plek die DFW in de Benelux inneemt bij de distributie van films op diverse platforms, is zij ook actief als uitgever / distributeur van boeken en magazines. Door de jaren heen heeft DFW een omvangrijke library opgebouwd met meer dan 3.000 titels. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland en België. Er werken 45 mensen.