Level 3 gaat samenwerken met nationale omroepen om de ‘Royal Wedding’ bij kijkers in Noord-Amerika te brengen

Het bedrijf gaat samenwerken met omroepen om live, high-definition video-feeds van het huwelijk op 29 april in de Westminster Abbey door te zenden naar kijkers in de VS en Canada

BROOMFIELD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110427 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het door zes nationale omroepen in de VS en Canada is uitgekozen om de levering te verzorgen van live, high-definition (HD) video-feeds van het huwelijk van Prins William met Catherine Middleton in de Westminster Abbey in Londen voor kijkers in Noord-Amerika. Door gebruik te maken van de Vyvx-diensten van Level 3 zullen omroepen waaronder CNN en de Canadian Broadcasting Corporation verslag doen van het huwelijk op 29 april en de aanloop daar naartoe. De verwachting is dat het huwelijk een van de best bekeken televisie-evenementen in de geschiedenis zal worden.

Voorafgaand aan het huwelijk zal Level 3 samenwerken met omroepen om connectiviteit op afstand te installeren en verslag te doen van het huwelijk vanaf een aantal locaties in en rond Londen, waaronder Buckingham Palace en de trouwlocatie Westminster Abbey. Op de dag van het huwelijk zal Level 3 live, HD feeds van de ceremonie opnemen en deze, binnen enkele seconden, via de trans-Atlantische netwerkroutes van Level 3 terugsturen naar de hoofdkantoren van de omroepen in de VS en Canada. Van daaruit zullen de omroepen de videobeelden naar de kijkers zenden.

“Twee van de belangrijkste poortfaciliteiten van Level 3 bevinden zich in Londen, waardoor we, in combinatie met onze trans-Atlantische netwerkroutes, snel en efficiënt feeds van het huwelijk kunnen opnemen en ze naar de VS kunnen zenden”, aldus Mark Taylor, vicepresident van Content and Media bij Level 3. “En omdat Level 3 controle houdt over haar netwerk kunnen onze doorgewinterde teams ter plekke in Londen en de VS het leveringsproces van het evenement van begin tot eind nauwkeurig beheren, waardoor omroepen de ruimte hebben om zich te richten op het verslaan van dit grote spektakel, in plaats van zich te moeten bezighouden met het technische proces van het overzees leveren.”

Al meer dan 20 jaar hebben de Vyvx-omroepdiensten van Level 3 enkele van de grootste evenementen op het gebied van sport en entertainment gedragen over een van ’s werelds grootste videonetwerken. De grote voetafdruk van het netwerk van Level 3 voorziet klanten van eind-tot-eind transmissiecapaciteiten voor een aantal belangrijke markten over de hele wereld. Het bedrijf biedt een uitgebreide portefeuille met oplossingen op het gebied van broadcasting, content delivery en IP, maar biedt ook een ervaren internationaal team dat de complexiteit van het leveren van live evenementen op wereldwijde schaal begrijpt. Daarnaast beschikt het bedrijf over het unieke vermogen om oplossingen te leveren voor zowel traditionele uitzendingen als internetuitzendingen, waarmee het contenteigenaars extra opties biedt voor levering van hun content vanaf één enkele leverancier. Kijk voor meer informatie over de wereldwijde mediadiensten van Level 3 op http://www.level3.com/index.cfm?pageID=149.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van mediacontent en voicediensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Vyvx, Level 3, Level 3 Communications en het Level 3 Communications Logo zijn ofwel geregistreerde dienstmerken of dienstmerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van haar partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden geleverd door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Enige andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of dienstmerken van hun respectieve eigenaren.

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de daadwerkelijke gebeurtenissen aanzienlijk afwijken van wat uitdrukkelijk of stilzwijgend wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere: de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, stagneren van de ontwikkeling en expansie van internet als communicatiemiddel en markt voor de distributie en het gebruik van data en video en verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven. Tot de aanvullende factoren behoren onder meer het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten en op peil te houden, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges te genereren, het intellectuele eigendom en de intellectuele eigendomsrechten te verdedigen, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, overgenomen bedrijven met succes te integreren; en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications
Media:
Alexis Hammack, +1 720-888-2441
E-mail
of
Investeerders:
Mark Stoutenberg, +1 720-888-2518

E-mail

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000