QlikTech stelt Wim Martens aan als Director Professional Services


SOEST, 20110427 -- QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery - user-driven Business Intelligence, stelt Wim Martens (55) aan als Director Professional Services Benelux, Oost-Europa, Turkije en Israël. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de pre-sales, after-sales, expert en education services van QlikTech en geeft hij leiding aan het team van trainers, consultants en projectmanagers. Het is Wim zijn doelstelling om met het Professional Services team het aantal enterprise klanten dat QlikTech zelf bedient sterk uit te breiden.

Wim is een manager met ruim dertig jaar ervaring die hij heeft opgedaan bij Capgemini, Kalamazoo en Progress Software. Bij Progress Software heeft Wim twaalf jaar gewerkt en was hij verantwoordelijk voor de opzet en uitbouw van de Professional Services organisatie in de Benelux. De focus binnen deze functie lag op de verkoop van oplossingen (product en services) en hij heeft ervoor gezorgd dat de afdeling zich ontwikkelde van ondersteunend naar een volledige service provider. Wim is binnen deze organisatie zeer succesvol gebleken in het helpen creëren van een gezonde en servicegerichte organisatie.

“Ik ben heel enthousiast om aan de slag te gaan bij QlikTech. Dit komt mede door het enthousiaste team, de positieve bedrijfscultuur en het innovatieve product”, aldus Wim Martens. “De afgelopen jaren zijn de beschikbare gegevens van organisaties flink gegroeid en is een behoefte ontstaan om inzicht te krijgen in trends, performance en time to market. Onze oplossingen helpen de business nog meer inzicht te krijgen, waardoor zij concurrentievoordeel behaalt. Deze Business Discovery mogelijkheden bieden organisaties veel kansen hun performance snel te verbeteren. Mijn team helpt organisaties deze kansen te vinden en te benutten. Dit maakt mijn functie uitermate uitdagend en veelzijdig.”

Rogier Verheij, Vice President en Country Manager Benelux, Oost-Europa, Turkije en Israël van QlikTech: “We zijn blij dat Wim bij ons in dienst is getreden. Wim is een ondernemende manager die het vermogen heeft om de afdeling naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast willen we zelf meer enterprise klanten kunnen bedienen, zodat we hen nog beter helpen in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat we met Wim deze doelen kunnen bereiken.”

Bijschrift bij afbeelding: Wim Martens, Director Professional Services, Oost-Europa, Turkije en Israël bij QlikTech


Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie worden gebruikers niet beperkt door voorgedefinieerde vragen, wat normaal is binnen traditionele applicaties, maar kunnen zij informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 18.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.





Ingezonden persbericht