Gemeente Kaag en Braassem

Kick-off project BoekStart
meisje met uitklapbaar leesboek

Bibliotheek Rijn en Venen opent 27 april in Kaag en Braassem het project BoekStart op 27 april om 10.30 uur bij de vestiging Roelofarendsveen. Wethouder F.M. Schoonderwoerd is hierbij aanwezig. Het doel van dit project is ouders laten ontdekken dat het lezen van boeken leuk en leerzaam is. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen.

Wanneer een baby drie maanden is, ontvangen ouders een brief van de gemeente waarin het belang van het voorlezen wordt benadrukt. Bij deze brief zit een waardebon waarmee ouders gratis het BoekStart-koffertje met daarin, onder meer, een babyboek, op kunnen halen bij de bibliotheek of in de bibliobus. Ook krijgt hun baby een gratis lidmaatschap van de bibliotheek of bibliobus.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken, in opdracht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Project BoekStart maakt deel uit van het Kunst van Lezen-beleid van oud-minister van OCW, Ronald Plasterk. In Nederland nemen inmiddels 500 bibliotheken deel aan het BoekStart-project. Binnen BoekStart werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.

Meer informatie over BoekStart is te vinden op www.boekstart.nl.

Â