Gemeente Almelo

14 levensgrote schilderijen kondigen actie `Dat verdient een bloemetje' aan

20 april 2011 - Duizend basisschoolkinderen van zeven scholen in de Almelose wijk Ossenkoppelerhoek delen op woensdag 27 april boeketten tulpen uit. Alle kinderen hebben vooraf bedacht wie volgens hen een bloemetje verdient. Om aandacht te vestigen op het project worden er in april veertien grote schilderijen geplaatst in de Rembrandtlaan. Het project `Dat verdient een bloemetje' is onderdeel van Ossenkoppelerhoek van Iedereen, waarbij de leefbaarheid in de wijk verbeterd wordt.

Iemand die ziek is, iemand die bijna niet buiten komt of geen werk heeft of gewoon iemand die heel aardig is. De kinderen bedenken zelf wie een boeket tulpen krijgt, als het maar niet hun eigen ouders zijn. Aan het boeket zit een kaartje waarop de kinderen zelf hebben geschreven waarom de ontvanger een bloemetje verdient. Met de actie `Dat verdient een bloemetje' wordt mensen die het minder makkelijk hebben een hart onder de riem gestoken. Kinderen worden op deze manier bewust gemaakt van het belang van aandacht voor een ander. De leerlingen worden bij de actie begeleid door Soweco en medewerkers van het maatschappelijk activeringsconcept (MAC).

'Ossenkoppelerhoek van Iedereen'
Het project 'Ossenkoppelerhoek van Iedereen' ging in september 2009 van start. De gedachte achter het plan is dat als het met de mensen in de wijk beter gaat, het met de wijk als geheel beter gaat. Wijkplatform, de woningcorporaties Beter Wonen en St. Joseph en de Gemeente proberen dit te realiseren door actief samen te werken met buurtbewoners. Zodat de Ossenkoppelerhoek een wijk blijft waar bewoners graag wonen en waar kinderen op een verantwoorde wijze opgroeien.

Wijkwebsite
De projecten binnen het plan `Ossenkoppelerhoek van Iedereen' variëren van de Ossenkoppelerbus, gezinscoach tot het project Ossenkopjes voor de jeugd. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de wijkwebsite van de Ossenkoppelerhoek.