Ingezonden persbericht


Persbericht

Beoogd nieuwe voorzitter Vereniging Sport en Gemeenten

Oosterbeek, 27 april 2011- De heer Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort, is gekandideerd als nieuwe voorzitter van Vereniging Sport en Gemeenten. Het voornemen is dat tijdens het VSG-congres in Haarlem de heer Bolsius formeel benoemd wordt.

Lucas Bolsius (1958) is sinds 31 augustus 2010 burgemeester van Amersfoort en al sinds zijn studie Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam politiek actief. In 2002 werd de heer Bolsius wethouder Sociale Zaken, Wijk en Buitenruimte in Rotterdam. In 2006 keerde hij terug als tweede locoburgemeester en wethouder, ditmaal met Financiële zaken, Sport en Buitenruimte in zijn portefeuille, later aangevuld met de Haven. In zijn periode als wethouder Sport won Rotterdam de eerste verkiezing 'Sportgemeente van het Jaar' georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten.

"Sport is van grote maatschappelijke waarde, voor de gezondheid, sociale samenhang en de economie. Daar zet ik me met overtuiging voor in", zegt Lucas Bolsius. "Samenwerking en sport zijn met elkaar verbonden. Dat geldt ook voor samenwerking tussen gemeenten op het gebied van sport. Als dat optimaal is georganiseerd, blijft veel energie over voor de daadwerkelijke ondersteuning van sportinitiatieven op lokaal niveau."

Vereniging Sport en Gemeenten
Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) zet zich in voor sport op lokaal niveau en zet daarbinnen de belangen van de gemeente centraal. VSG ondersteunt en begeleidt haar leden bij de voorbereiding, bepaling en uitvoering van sportbeleid. Vanuit de Sport wordt gekeken hoe andere beleidsterreinen als onderwijs, recreatie, jeugd, gezondheid en dergelijke kunnen worden versterkt. Vereniging Sport en Gemeenten heeft een sterk netwerk, van voornamelijk vrijwilligers, dat bestaat uit politieke bestuurders, ambtenaren en bedrijfsleden. Er worden jaarlijks legio bijeenkomsten georganiseerd.



Ingezonden persbericht