Vopak NV

Koninklijke Vopak N.V. Westerlaan 10 3016 CK Rotterdam

Persbericht

Besluiten Aandeelhoudersvergadering Vopak
Rotterdam, 27 april 2011

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke Vopak N.V. op 27 april 2011 zijn de volgende besluiten genomen:


De jaarrekening over het boekjaar 2010 is vastgesteld. Het dividendvoorstel is goedgekeurd. Dit betekent dat op 4 mei 2011 een dividend zal worden uitgekeerd geheel in contanten van EUR 0,70 per gewoon aandeel met een nominale waarde van EUR 0,50. Vanaf 29 april 2011 zal het aandeel Vopak op Euronext Amsterdam ex-dividend worden genoteerd. Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Bestuur voor het gevoerde bestuur over het boekjaar 2010. Er is decharge verleend aan de leden van de Raad van Commissarissen voor het uitgeoefende toezicht over het boekjaar 2010. De heer C.K. Lam (Simon) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen voor de maximale periode van 4 jaar. De heer A. van Rossum is herbenoemd als lid van de Raad van Commissarissen voor de maximale periode van 4 jaar. Het voorstel met betrekking tot de remuneratie voor de Raad van Commissarissen voor de boekjaren 2011 en 2012 is goedgekeurd. Er is aan de Raad van Bestuur machtiging verleend om, onder goedkeuring van de Raad van Commissarissen, voor een periode van 18 maanden, derhalve tot 28 oktober 2012, ter beurze of anderszins, onder bezwarende titel, volgestorte gewone aandelen in het kapitaal van Koninklijke Vopak N.V. te verwerven tot een hoeveelheid die ingevolge de wet en de statuten op het tijdstip van verwerving maximaal door Koninklijke Vopak N.V. mag worden gehouden. PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. is herbenoemd als registeraccountant van de vennootschap en opdracht is verleend tot onderzoek van de jaarrekening over het boekjaar 2011.

Profiel Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 79 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 25 miljoen kubieke meter in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.