Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn, 25 april 2011

Schriftelijke vragen aan het college n.a.v. het raadsbezoek aan Felua n.a.v. uw reactie

Geacht College,

Op 15 april ontvingen wij van u een reactie op onze vragen van 3 februari jl. Daarvoor dank.
Echter de beantwoording was deels onvolledig of onze vragen zijn misschien anders geĂŻnterpreteerd. Daarom nogmaals de onbeantwoord gebleven vragen.

De concrete vraag luidde: 2. Is het college ook van mening dat alleen deze CAO afgeschaft moet worden of geldt dat ook t.a.v. andere CAO's waarmee het college te maken heeft? Het antwoord dat alleen nieuwe instroom onder deze nieuwe regeling zou vallen is geen antwoord op de vraag. Er is expliciet gesteld dat het gaat om afschaffing van de CAO en dat is iets anders dan invoering van een nieuwe regeling.

Vraag 3 ging over de loonwaarde van de gedetacheerde medewerkers die bedroeg max. 70 % en "slechts een handjevol mensen kwamen daarboven". Betekent dat een permanente 30 % loonwaarde subsidie? Worden deze kosten door de gemeente betaald? Dat de betreffende mensen in elk geval het Wettelijk minimum loon ontvangen is een onvolledig antwoord.

Uit de beantwoording van vraag 4 blijkt naar onze mening wel degelijk dat er aan de onderkant van de arbeidsmarkt verdringing een bedreiging kan worden voor andere minimumloners. Dat gevaar neemt toe als de productiviteit van de gedetacheerde medewerker te laag gewaardeerd wordt. Onze aanvullende vraag is:
Welke maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat de loonwaarde van de gedetacheerde medewerker te laag wordt vastgesteld?

Met vriendelijke groeten,
Fractie DPS

Henk van Mullem


---- --