Provincie Overijssel

Besluitenlijst Van 26 april 2011

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Onderwerp: Beslissing op bezwaar mevrouw L. Eugelink (A11-025) - Productiefonds Oost Nederland (GM-beslissing d.d. 20-4-2011) Kenmerk: 2011/0074923

De provincie heeft de subsidieregeling Productiefonds Oost-Nederland in het leven geroepen om de dynamiek, diversiteit en vitaliteit van de kunstensector in de regio te vergroten. In 2010 is er voor 82 projecten subsidie aangevraagd, waaronder een aanvraag van mevrouw Eugelink uit Nijmegen. Een onafhankelijke Adviescommissie heeft alle projecten beoordeeld op artistieke kwaliteit en bijzondere betekenis voor Oost-Nederland. Gedeputeerde Staten hebben het advies van de commissie gevolgd en de aanvraag van mevrouw Eugelink afgewezen. Tegen deze weigering van de subsidie heeft mevrouw Eugelink bezwaar gemaakt. Gedeputeerde Staten komen tot de conclusie dat de subsidieaanvraag terecht is afgewezen, maar hebben de motivering van het besluit in heroverweging verbeterd.

vastgestelde bedrijventerreinenvisie gemeente Haaksbergen Kenmerk: 2011/0067365

In het provinciale beleid is opgenomen dat alleen nieuwe bedrijventerreinen mogen worden ontwikkeld als deze passen in de gemeentelijke bedrijventerreinenvisie, waarover overeenstemming is bereikt met de buurgemeenten en met Gedeputeerde Staten van Overijssel. De gemeente Haaksbergen heeft voor haar grondgebied de bedrijventerreinen­visie Haaksbergen 2010-2020 vastgesteld. De visie besteedt aandacht aan de herstructureringsopgave en de gemeentelijke ambitie hierin, kent een adequaat uitgifte protocol dat zorgvuldig ruimtegebruik bevordert en bevat een realistische programmering. Buurgemeenten hebben -na intergemeentelijk overleg- niet onverkort ingestemd met de bedrijventerreinenvisie vanwege gebrek aan inzicht in de programmering voor de regio en provincie als geheel. GS geven hun plaatsvervangende instemming daarvoor. GS berichten de gemeente Haaksbergen hun instemming met de bedrijventerreinenvisie en stellen de buurgemeenten daarvan in kennis.

Onderwerp: Proces behandeling Strategische verkenning ZKN 2040 tbv regiegroep ZKN Kenmerk: 2011/0081611

Gedeputeerde Bakker zal de bijeenkomst van de regiegroep Zwolle Kampen Netwerkstad (ZKN) bijwonen. Op de agenda staan de accordering van het concept-werkprogramma ZKN 2040 zodat het daarna kan worden besproken daar de raden van Zwolle en Kampen en provinciale staten. Daarnaast zal het bestuurlijk overleg Meerjarenprogramma infrastructuur, ruimte en transport (BO MIRT) worden voorbereid. Voor gedeputeerde Bakker is dit tevens een kennismaking met de regiegroep.

Onderwerp: Subsidieverdeling BDU-bijdrage "Verenfonds" Kenmerk: 2011/0081133

De gemeente Olst-Wijhe heeft in het kader van veiligheid voor het autoverkeer en de fiets een subsidieaanvraag ingediend voor het veer te Olst. De aanvraag van de gemeente Olst-Wijhe heeft betrekking op het vervangen van de op- en afrijkleppen en slagbomen van het veer te Olst en draagt bij aan de veiligheid van het auto- en fietsverkeer op het veer en het aanschaffen van een volgsysteem voor schepen. De provincie Overijssel draagt vanuit de BDU-bijdrage "Verenfonds" ^ 90.000,-- bij aan deze aanvraag.




Provincie Overijssel